Cele mai citite
 


Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că acesta este cel mai mare proiect câştigat vreodată în Regiunea 7 Centru prin POR.
Proiectul prevede reabilitarea infrastructurii spitalului, dotarea cu echipamente performante şi dezvoltarea serviciilor prin includerea unor intervenţii de chirurgie generală complexă, chirurgie vasculară reconstructivă, chirurgie toracică, radiologie intervenţională, traumatologie-ortopedie, gastroenterologie endoscopică.
Valoarea totală a proiectului este de 87 de milioane de lei, din care 18 milioane reprezintă contribuţia Ministerului Dezvoltării.
"Lucrările se vor termina, sperăm, în doi ani şi vom avea probabil cel mai modern spital din regiune", a declarat preşedintele CJ Covasna.
Spitalul Judeţean de Urgenţă "Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe este cea mai mare unitate medicală din judeţul Covasna aflată în subordinea autorităţilor locale, are 25 de secţii şi tratează anual circa 24.000 de pacienţi.
În urmă cu aproape patru ani, clădirea principală a intrat în reparaţii capitale după ce specialiştii au avertizat că structura de rezistenţă este şubredă şi nu mai rezistă la un cutremur de intensitate medie. Lucrările, încă nefinalizate, sunt finanţate de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin POR Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare va fi semnat în vara acestui an.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit peste 400.000 de lei pentru sistemul de protecţie împotriva incendiilor Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit din partea Consiliului Judeţean Covasna suma de 426.000 lei pentru finalizarea sistemului de protecţie contra incendiilor.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...