Cele mai citite
 


Covasna: Maraton contra cancerului pe traseul Sfântu Gheorghe - Bucureşti
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Doi tineri din Cluj, Iulian Novac şi Marian Gabriel, vor porni într-o cursă de 700 de kilometri pe traseul Sfântu Gheorghe-Bucureşti pentru a strânge fonduri în beneficiul persoanelor bolnave de cancer.

''Cursa contra cancerului'', iniţiată de Asociaţia Little People Romania împreună cu Clubul Temerarii, formată dintr-un grup de adolescenţi care au învins această boală, va lua startul pe data de 2 octombrie, ora 9,00, din municipiul Sfântu Gheorghe'', se precizează într-un comunicat al organizatorilor remis vineri AGERPRES.
Cei doi alergători profesionişti vor parcurge cei 700 de kilometri în şapte zile, urmând să ajungă la Bucureşti pe data de 9 octombrie, când vor parcurge ultimii 42 de kilometri la Bucharest City Marathon.
Traseul de alergare va uni în forma literei C (contra cancer) localităţile Sfântu Gheorghe, Braşov, Rucăr, Vultureşti, Gorăneşti, Fusea din Deal, Buftea şi Bucureşti.
Tot pe data de 2 octombrie vor fi organizate campanii de strângere de fonduri, realizate prin intermediul brăţării galbene cu inscripţia ''Temerarii ştiu că se poate - Poţi şi Tu!'', la Timişoara, Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca, respectiv în oraşele în care se află principalele secţii onco-pediatrice din ţară şi unde Asociaţia Little People desfăşoară zilnic programe suport pentru pacienţi.
În comunicat se mai menţionează că organizatorii acţiunii intenţionează să aibă o întâlnire pe data de 10 octombrie cu preşedintele României sau cu ministrul Sănătăţii pentru a le înmâna o scrisoare oficială din partea mişcării globale de supravieţuire LiveSTRONG, împreună cu o brăţară galbenă ce simbolizează lupta împotriva cancerului de copii şi cu steagul României ce va fi semnat pe întregul traseu al cursei de tineri care au învins boala, de susţinători ai campaniei şi de personalităţi publice.
Vicepreşedintele Asociaţiei Little People Romania Katie Rizvi subliniază că maratonul are drept scop strângerea de fonduri pentru programele de asistenţă psiho-socială dezvoltate de această organizaţie, menite să îmbunătăţească şansele de supravieţuire a copiilor şi tinerilor care luptă împotriva cancerului.
Campania a fost inspirată de Lance Armstrong, un bărbat care după ce a ieşit învingător din lupta sa personală cu cancerul a câştigat de şapte ori trofeul Tour De France.
Mesajul Clubului Temerarii este că, prin depistarea la timp a cancerului la copii şi prin respectarea tratamentului, boala poate fi vindecată, dovadă fiind mărturiile celor 206 membri ai grupului din 55 de localităţi din ţară care au reuşit să învingă această maladie. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Doi studenţi vor alerga 700 de km în 'Campania contra cancer' Doi studenţi, unul la Cluj-Napoca, celălalt la Iaşi, vor alerga 700 de kilometri în şapte zile, acţiunea lor fiind menită să strângă fonduri pentru copiii bolnavi de cancer.
Cluj: Ministrul Sănătăţii a anunţat lansarea, săptămâna viitoare, a planului integrat naţional comprehensiv de control al cancerului Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a anunţat, sâmbătă, la Cluj, că va lansa, săptămâna viitoare, planul integrat naţional comprehensiv de control al cancerului. La acest eveniment va participa şi prim-ministrul Dacian Cioloş şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate a Comisiei Europene.
Campania privind cancerul de intestin gros, continuată în luna martie de FABC şi LRC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de cancer din România şi Liga Română de cancer vor continua în luna martie (Luna Internaţională de Luptă Împotriva cancerului Intestinului Gros), pentru al treilea an consecutiv, seria de acţiuni menite să atragă atenţia opiniei publice cu privire la cancerul de intestin...
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
REPORTAJ/Primul hospice exclusiv pentru copii din România-locul unde dragostea şi Dumnezeu pot face minuni Pentru prima dată în România, un hospice exclusiv pentru copii şi tineri a fost deschis la Sibiu într-o clădire a Bisericii Evenghelice dată Asociaţiei "Dr. Carl Wolff", unde aceştia au acces gratuit la îngrijire. Este un loc în care dragostea şi Dumnezeu pot face minuni, dându-ne o speranţă că le poate...
Covasna: Strângere de fonduri pentru înfiinţarea unui cămin pentru batrânii cu probleme speciale Fundaţia creştină Diakonia din Sfântu Gheorghe va demara în scurt timp o campanie de strângere de fonduri în scopul construirii unui cămin de îngrijire a bătrânilor cu probleme speciale.