Cele mai citite
 


D. Funeriu: Interesele financiare ilegitime ale celor care nu-şi înţeleg misiunea, nefinalizate în mandatul meu
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat vineri la Iaşi că proiectul de lege iniţiat de un grup de parlamentari PSD, care dă dreptul absolvenţilor care nu au luat Bacalaureatul şi care au terminat liceul cu cel puţin nota 7 să urmeze în universităţi, în condiţiile aprobate de senatele universitare, un an pregătitor de facultate, nu va trece de Parlament în mandatul său.
''În mandatul meu, interesele financiare ilegitime ale celor care nu-şi înţeleg misiunea nu vor fi finalizate'', a spus ministrul Educaţiei.
Acesta cataloghează iniţiativa parlamentarilor social-democraţi Ecaterina Andronescu, Cristian Dumitrescu şi Titus Corlăţean drept una ''iresponsabilă''.
''Este o iniţiativă care arată adevărata faţă a intereselor financiare ale universităţilor care în trecut influenţau politicile ministerului. În mandatul meu aceste interese financiare ilegitime nu mai sunt reprezentate, apărate şi susţinute la nivelul ministerului, iar în disperare de cauză aceste interese sunt susţinute la nivel parlamentar de foşti miniştri inconştienţi care în mandatul lor au transformat unele universităţi româneşti nu doar în fabrici de diplome, ci şi în fabrici de bani. Această iniţiativă arată adevărata faţă a celor care s-au opus Legii Educaţiei'', a afirmat Funeriu.
Parlamentarii social-democraţi Ecaterina Andronescu, Cristian Dumitrescu şi Titus Corlăţean propun într-un proiect de lege ca absolvenţii care nu au luat bacalaureatul şi care au terminat liceul cu cel puţin nota 7 să aibă "dreptul să urmeze în universităţi, în condiţiile aprobate de senatele universitare, un an pregătitor" de facultate.
Propunerea legislativă semnată şi de 42 de senatori PSD vizează modificarea articolului 77, alineatul 1 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, s-a aflat vineri la Iaşi pentru a lua parte la workshopul ''Cooperarea pedagogică şi ştiinţifică franco-română în domeniu medicinei'', eveniment care pune accent pe intensificarea colaborării de valoare cu universităţile de medicină din Franţa.
Alături de ministrul Funeriu, la Iaşi au fost prezenţi rectorii universităţilor de medicină din România, dar şi preşedintele Colegiului Medicilor din Franţa, prof.uni.dr Michel Legmann. AGERPRES/ (A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Proiect de lege privind stimularea natalităţii, iniţiat de deputatul PSD Tamara Ciofu Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus, marţi, în Parlament un proiect de lege privind stimularea natalităţii în România prin implicarea directă a autorităţilor locale.
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Iaşi: Senatorul Marin Burlea motivează trecerea sa de la UNPR la PSD prin faptul că se simte de stânga Senatorul UNPR Marin Burlea, care a anunţat luni în plenul Senatului că devine membru al PSD, şi-a motivat, într-o declaraţie pentru AGERPRES, această trecere prin faptul că se simte tot mai de stânga în urma 'contactului cu populaţia tânără din Moldova', care este extrem de săracă şi nemulţumită.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Cristina Nichita (deputat PSD de Iaşi): Au fost finalizate şi semnate normele metodologice la Legea Autismului Deputatul PSD de Iaşi Cristina Nichita a anunţat, vineri, printr-un comunicat remis AGERPRES, că normele metodologice la Legea Autismului nr. 151/2010 au fost finalizate şi semnate de reprezentanţii ministerelor Muncii, Educaţiei şi Sănătăţii, după şase ani de aşteptare.