Cele mai citite
 


Furia dăunează creierului (studiu)
luni, 1 octombrie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala, Minte sanatoasa, Corp sanatos
 

Cafeaua, coca-cola, furia, surprinderea şi raporturile sexuale - cercetătorii au stabilit lista celor opt elemente majore care pot declanşa o ruptură de anevrism în creier, scrie passionsante.be.

O echipă olandeză de la Utrecht Stroke Center a desfăşurat studiul pe 250 persoane care au suferit rupturi de anevrism, aflate la originea unor hemoragii subarahnoidiene, cu potenţiale consecinţe fatale. Pacienţii, membri ai familiei sau prieteni prezenţi când s-a petrecut accidentul cerebral au fost invitaţi să-şi amintească evenimentele care au precedat ruptura de anevrism. Într-un chestionar au fost înscrise circa 30 de potenţiale elemente declanşatoare.

După o analiză atentă, cercetătorii olandezi au identificat opt factori majori: comportamente sau evenimente aparent banale - exerciţii fizice prea intense, consum de cafea, coca-cola, suflatul nasului, defecarea, raporturi sexuale şi îndeosebi teama (surprinderea) şi furia.

Explicaţia apărută în revista Stroke este că aceste expuneri ar provoca o scurtă, dar puternică creştere a presiunii arteriale, care poate declanşa ruptura de anevrism în creier. Specialiştii apreciază că aceste date ar putea constitui puncte de referinţă preţioase pentru pacienţii care au suferit un anevrism, în orice caz pentru prevenirea hemoragiilor subarahnoidiene.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cafeaua este un antidot pentru ochii obosiţi (studiu) Exerciţiile fizice pot obosi ochii la fel de mult ca şi muşchii, dar o ceaşcă de cafea îi poate revigora, conform unui studiu internaţional, informează agenţia de presă Xinhua.
Cafeaua încetineşte dezvoltarea cerebrală (studiu) Consumul de cafea nu face bine creierului în dezvoltare, cum ar fi în adolescenţă. Consumul de cafeină la copii şi adolescenţi a crescut cu 70% în ultimii 30 de ani, îndeosebi datorită băuturilor energizante, relatează 20minutes.ch.
Şi ceaiul şi cafeaua sunt bune împotriva atacului cerebral (studiu) Ceaiul şi cafeaua protejează într-o oarecare măsură împotriva atacului vascular cerebral (AVC), combinaţia celor două fiind chiar mai bună, scrie passionsante.be.
Cofeina si exercitiile fizice Cei care fac frecvent exercitii fizice ar putea fi interesati de rolul pe care cofeina il poate juca in antrenamente. Exista multe informatii legate de cum si cand e bines a bem cafea, iar o parte dintre ele vor fi mentionate in randurile care urmeaza.
Consumul zilnic de cafea reduce riscul de recădere în cazurile de cancer de colon (studiu) Consumul zilnic de cafea cu cofeină creşte posibilitatea de a supravieţui unui cancer la colon şi protejează pacienţii trataţi deja de o revenire a acestei boli, susţine un studiu publicat în revista britanică 'Journal of the clinical Oncology', transmit AFP şi EFE.
Cafeaua reduce riscul de sinucidere (studiu) Cercetători de la Universitatea Harvard (Boston) au stabilit o asociaţie cel puţin surprinzătoare: două-trei ceşti de cafea pe zi ar reduce riscul de sinucidere, scrie passionsante.be.