Cele mai citite
 


Galaţi: Pensionarii au ieşit în stradă
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de pensionari, membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi au participat, vineri, timp de trei ore, la o acţiune de protest îndreptată împotriva Guvernului şi parlamentarilor.
Conform programului protestului, pensionarii au pichetat sediile Prefecturii şi ale PNL, PSD şi PDL.
Nemulţumiţi de pensiile mici şi preţurile mari la produse şi servicii, pensionarii au cerut demisia tuturor parlamentarilor care nu se implică în îmbunătăţirea calităţii vieţii vârstnicilor.
Protestatarii au adus la acţiune şi o păpuşă, care poartă o balanţă în mână şi care este amplasată deasupra simbolului steagului naţional, pe care sunt trecute informaţiile '471 parlamentari - corupţia-responsabilitatea'. Astfel, pensionarii au vrut să sugereze că justiţia, dar şi parlamentarii corupţi calcă în picioare simbolul naţional, drapelul.
Liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi, Vasile Panţuş, a declarat, pentru AGERPRES, că solicitările protestatarilor sunt indexarea cu 50% a pensiilor încadrate în condiţii speciale de muncă, indexarea anuală a tuturor pensiilor, proporţional cu rata inflaţiei, eliminarea coplăţii şi programărilor la medici, eliminarea impozitului şi a contribuţiei la asigurările de sănătate (5,5 la sută) din valoarea pensiilor sub 2.000 de lei şi crearea de locuri de muncă pentru relansarea economiei naţionale.
Pensionarii au huiduit şi au strigat lozinci antiguvernamentale şi antiparlamentare, vehemenţa acestora neputând fi domolită nici de prezenţa prefectului de Galaţi, Paul Florea.
Panţuş a mai spus că pensionarii vor picheta Prefectura Galaţi în ultima zi de vineri a fiecărei luni, până când revendicările le vor fi rezolvate. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Pensionarii ies din nou în stradă Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi va picheta, vineri, Prefectura Galaţi şi sediile principalelor partide aflate la putere sau în opoziţie, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, liderul Alianţei, Vasile Panţuş.
Galaţi: Protest cu 20 de participanţi al studenţilor medicinişti Doar aproximativ 20 de studenţii medicinişti au pichetat, luni, timp de o oră, Prefectura Galaţi, în semn de solidaritate cu studenţii membri ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).
Galaţi: Pensionarii au pichetat pe ploaie Câteva zeci de pensionari, membri ai Alianţei Europensionarilor din Galaţi, au pichetat, vineri, pe o ploaie torenţială, sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, al Partidului Democrat Liberal şi al Prefecturii Galaţi, în semn de protest faţă de politica guvernamentală aplicată acestei categorii...
Galaţi: Pensionarii au ieşit din nou în stradă Galaţi, 10 mar/Agerpres/- Zeci de pensionari au pichetat, joi, sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi PDL Galaţi.
Galaţi: Pensionarii vor ieşi din nou în stradă Membrii Alianţei Europensionarilor din Galaţi vor picheta vineri sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), PDL Galaţi şi Prefecturii Galaţi în semn de protest faţă de legile care "îi bagă în mormânt pe pensionari", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul alianţei, Cristea Toader.
Nicolae Bacalbaşa, candidat USL la CJ Galaţi: Prioritare sunt proiectele europene ce asigură noi locuri de muncă(interviu) Consilierul judeţean PSD Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, candidatul Uniunii Social Liberale la preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea pentru judeţul Galaţi noi locuri de muncă prin atragerea de proiecte cu finanţare europeană.