Cele mai citite
 


Haiti: criza umanitară nu s-a terminat la 18 luni de la seism (ONU)
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
'Criza umanitară din Haiti nu s-a terminat şi situaţia rămâne vulnerabilă în taberele de strămutaţi' la 18 luni după seismul violent care a lovit ţara, a declarat joi secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Valerie Amos, citată de AFP.
Valerie Amos, care conduce o misiune de evaluare a situaţiei de două zile în Haiti, a precizat că ţara are încă nevoie de urgentă de locuinţe, de hrană, de apă, de instalaţii sanitare în taberele pentru strămutaţi.

'4,5 milioane de haitieni se confruntă cu o situaţie de nesiguranţă alimentară, în timp ce 600.000 de persoane trăiesc încă în tabere în care unii sunt ameninţaţi cu evacuarea forţată', a declarat ea într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Misiunii ONU în Haiti.

Dna Amos a fost primită de preşedintele haitian, Michel Martelly, şi a avut şedinţe de lucru cu responsabilii ONU din teren. Ea a precizat că preşedintele Martelly a dezaprobat public evacuările forţate, aşteptând găsirea de soluţii pentru mutarea în condiţii de demnitate a numeroase persoane rămase fără adăpost.

'În contextul în care accentul este pus pe dezvoltarea pe termen lung, nu trebuie să uităm sutele de mii de persoane vulnerabile care depind de un ajutor umanitar vital pentru a supravieţuire', a declarat responsabila ONU, făcând apel la ţările donatoare să continue să ajute Haiti.

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, care a vizitat tabere din Port-au-Prince, s-a declarat preocupat de situaţia femeilor, expuse la violenţă şi nesiguranţă, dar şi de condiţiile sanitare, în condiţiile o epidemie de holeră izbucnită în octombrie 2010 a provocat moartea a peste 5.000 de persoane.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
OMS: Haiti are nevoie urgentă de medici şi asistente, pentru a face faţă epidemiei de holeră Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că este nevoie de cel puţin 350 de medici şi de peste 2.000 de infirmiere, care să se ocupe de bolnavii de holeră din Haiti. De asemenea, trebuie să se acţioneze pentru stăvilirea epidemiei, care durează deja de şapte săptămâni, transmite EFE...
Franţa pregăteşte o misiune medicală de urgenţă pentru Haiti Franţa pregăteşte trimiterea unei misiuni medicale de urgenţă pentru a ajuta la combaterea epidemiei de holeră care a făcut deja peste 250 de morţi în Haiti, ţară devastată deja de un seism în ianuarie, a anunţat luni Quai d'Orsay, citat de AFP.
Haiti: Epidemia de holeră ar putea reizbucni din cauza recentelor inundaţii Organizaţia umanitară 'Medicii Lumii' şi-a manifestat miercuri îngrijorarea cu privire la posibilitatea reizbucnirii epidemiei de holeră în zonele rurale ale statului Haiti, din cauza recentelor inundaţii care au cuprins întreaga ţară, a informat presa locală, citată de EFE.
Crucea Roşie americană a cheltuit jumătate de miliard de dolari pentru a construi şase locuinţe în Haiti (raport) Crucea Roşie americană a strâns peste jumătate de miliard de dolari pentru a construi locuinţe pentru populaţia sinistrată din Haiti după cutremurul devastator din 2010, dar declaraţiile privind modul de cheltuire a fondurilor respective au fost supraevaluate, relevă un raport comun realizat de ProPublica...
UE şi ONU lansează un apel de strângere a aproape 500 milioane de dolari pentru Irak Uniunea Europeană şi Organizaţia Naţiunilor Unite au lansat joi un apel de strângere a aproape 500 milioane de dolari în favoarea Irakului, ţară unde tensiunile sectare şi conflictul armat au declanşat o criză umanitară, informează DPA.