Cele mai citite
 


Medicii de pe ambulanţe dintr-o regiune rusă vor avea dreptul să poarte arme la locul de muncă
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul local din regiunea Kemerovo /din sud-estul Siberiei/ va iniţia cât de curând elaborarea unei legi care să permită personalului medical de pe ambulanţe să poarte arme la locul de muncă, anunţă în ediţia sa de vineri oficiosul rus Rossiiskaia Gazeta.
Anunţul intervine în urma unei solicitări în acest sens din partea administraţiei guvernatorului Aman Tuleev.

Astfel, după cum comentează presa regională, medicii de la serviciile de ambulanţă ar putea să obţină în curând dreptul de a purta legal arme atunci când sunt solicitaţi într-un caz de urgenţă.

În plus, administraţia regiunii Kemerovo a solicitat parlamentarilor locali să elaboreze o serie de măsuri destinate sporirii securităţii cadrelor medicale de la serviciile de ambulanţă.

Iniţiativa autorităţilor din această regiune rusă survine pe fondul incidenţei crescute a atacurilor împotriva paramedicilor. Ultimul din acest şir de incidente datează din 22 septembrie când un individ înarmat a atacat un echipaj al unei ambulanţe. Atacatorul a lovit-o cu patul armei pe sora medicală, iar, apoi, a spart geamul maşinii de salvare, dar fără să-i facă vreun rău şoferului. Sora medicală a ajuns la spital cu răni deschise pe întreaga faţă.

Poliţia a reuşit să prindă agresorul, care s-a dovedit a fi un localnic de 40 de ani, cu antecedente penale. El şi-a explicat purtarea prin faptul că îi 'urăşte pe medici', la fel ca 'pe popi şi avocaţi', care, în opinia sa, nu acordă ajutor decât în cazul în care sunt motivaţi financiar.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
DSU: Utilizarea tabletelor - proiect STS în testare la Serviciile de Ambulanţă şi SMURD Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, printr-un proiect realizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, începând cu acest an, echipajele de urgenţă prespitalicească utilizează tablete pentru a colecta, stoca şi transmite electronic datele medicale ale pacienţilor.
Ministerul Sănătăţii: 6.174 de solicitări, înregistrate la serviciile de ambulanţă Serviciile de ambulanţă din întreaga ţară au înregistrat în ultimele 24 de ore 6.174 de solicitări, dintre acestea peste 120 fiind din partea unor persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, suferind lipotimii şi deshidratări, se arată într-un comunicat de presă...
Grasu (Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă): Deficitul de personal este de 42%; 80% dintre maşini au peste 8 ani Deficitul de personal la Ambulanţă este de 42% la nivel naţional, iar 80% dintre maşini au peste opt ani, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă din România, Cristian Grasu.
Cluj: Dr.Horia Sima: Ambulanţa este ''o unitate cu foc continuu'' Ambulanţa Cluj este ''o unitate cu foc continuu'', cu 200 de solicitări în 24 de ore, pe întreg judeţul, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, managerul general al Ambulanţei Cluj, dr. Horia Sima.
S.O.S. de la Managerul Serviciului de Ambulanţă:Judeţul Sibiu are nevoie de încă trei ambulanţe pentru Cod Roşu Judeţul Sibiu mai are nevoie de trei ambulanţe C2 care să facă faţă în cazul unui Cod Roşu, în prezent având doar două, una la SMURD, iar cealaltă la Ambulanţă. La Serviciul de Ambulanţă mai este nevoie de 28 de oameni şi înnoirea a 80 la sută din maşini, care ar trebui casate, a declarat marţi, într-o...