Cele mai citite
 


Ministrul Daniel Funeriu: România poate creşte şi prin performanţele celor plecaţi la muncă în străinătate
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, este de părere că românii nu vor mai pleca la muncă în străinătate atunci când România va fi o ţară în care să primeze excelenţa.
"Când România este aşezată corect, când este o ţară în care să primeze excelenţa, când Români va deveni acea ţară pe care ne-o dorim cu toţii, în care expertiza, excelenţa fiecăruia să se manifeste, atunci, în acel moment, cred că toţi românii vor fi mândri să trăiască în România", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, ministrul Daniel Funeriu întrebat despre migraţia medicilor peste hotare.
în opinia sa, "România va creşte inclusiv prin românii de calitate, prin cei bine formaţi, oneşti, muncitori, care lucrează în străinătate".
"Inclusiv prin ei România poate să crească. Cred că suntem împreună în această modificare fundamentală prin care trebuie să treacă România şi anume acea a calităţii din învăţământul superior", a susţinut ministrul.
Prezent la conferinţa de presă, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor, a subliniat că nu poate fi îngrădit prin măsuri administrative dreptul la liberă circulaţie al medicilor care au studiat în România.
"Dacă România va fi o ţară atractivă, atunci vor veni alţi medici. Aşa cum noi primim medici din Uniunea Europeană, oricine este liber să circule. Problema este de ce pleacă, motivele pentru care pleacă medicii, în rest, măsuri administrative nu pot rezolva astfel de migrări. Oricine e liber. Există şi o directivă europeană în privinţa liberei circulaţii, a profesiilor reglementate sectorial", a afirmat Vasile Astărăstoae.
Potrivit rectorului UMF Iaşi, de la începutul anului şi până în luna septembrie, aproximativ 1.700 de medici au părăsit sistemul sanitar românesc pentru a lucra în străinătate, aproape 300 dintre aceştia fiind de la Iaşi.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, participă vineri la UMF Iaşi la workshop-ul "Cooperarea pedagogică şi ştiinţifică franco-română în domeniul medicinei", la care sunt prezenţi rectorii mai multor universităţi de medicină din ţară, precum şi preşedintele Consiliului Ordinului Medicilor din Franţa, Michel Legmann. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
Iaşi: Astărăstoae, un nou mandat la conducerea UMF Iaşi Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi a fost reales în funcţie, în urma unui scrutin care s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei de vineri.
Iaşi: CJAS verifică medicii dacă au plecat sau nu la muncă în străinătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi a început un control în spitalele din judeţ pentru a vedea câţi medici au plecat la muncă în străinătate.
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Iaşi: Vasile Astărăstoae a demisionat din funcţia de rector al UMF Gr.T. Popa Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T. Popa din Iaşi a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că demisionează din această funcţie de conducere.