Cele mai citite
 


Mureş: UDMR crede că problema secţiei maghiare a UMF trebuie rezolvată politic
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viceprimarul din Târgu Mureş, Csegzi Sandor, a declarat vineri că problema înfiinţării liniei maghiare a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din municipiu trebuie rezolvată la nivel politic.
"Noi avem semnalele clare, pentru că discutăm această probleme fără manifestări pe stradă, fără manifestări la comemorări, ci pe linie politică credem că acest lucru trebuie discutat. Suntem în coaliţie, avem o lege a învăţământului votată împreună în această coaliţie şi aşa mai departe. Toţi politicienii noştri cunosc situaţia din Târgu Mureş, se poartă dialoguri de multă vreme şi, din discuţiile pe care le-am avut la nivel înalt, avem asigurarea că se va rezolva această chestiune. Cred că în 6 octombrie subiectul UMF nu va mai face obiectul discuţiilor pentru că până atunci se rezolvă problema ivită", a spus Csegzi Sandor, într-o conferinţă de presă, la sediul UDMR.
Şi liderul UDMR Târgu Mureş, dr. Benedek Istvan, a afirmat că problema UMF Târgu Mureş impune o rezolvare politică.
"Cunosc situaţia de la UMF Târgu Mureş, deşi nu sunt în conducerea UMF, şi este o problemă absolut reală. Cred că este o problemă care trebuie rezolvată politic. Nu se poate întâmpla aşa ceva, astăzi, în 2011, ca o lege a învăţământului care a apărut şi există să nu fie respectată de conducerea UMF. Sper ca domnul viceprim-ministru Marko Bela şi vicepreşedintele Parlamentului European Tokes Laszlo personal să meargă să rezolve la nivelul facultăţii", a accentuat Benedek Istvan.
El şi-a exprimat speranţa ca, în zilele următoare, să se facă "demersuri energice" pentru rezolvarea acestor probleme.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peter Eckstein Kovacs (UDMR): La UMF Târgu Mureş nu se respectă legea, deci statul trebuie să intervină Fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein Kovacs Peter (UDMR) a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că deşi este valabil principiul autonomiei universitare, în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş trebuie să intervină şi statul, deoarece acolo nu se respectă legea.
C.Antonescu despre UMF Târgu Mureş: Imediat ce vom veni la putere vom repara aceste lucruri Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă va fi emisă o Hotărâre de Guvern care să încalce autonomia universitară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Uniunea Social Liberală...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
Dr. Benedek Istvan (UDMR) consideră că ce se întâmplă la UMF Târgu Mureş este o 'manipulare grosolană' Preşedintele UDMR Târgu Mureş, dr. Istvan Benedek, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ceea ce se întâmplă la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş este ''o manipulare grosolană'' şi că în realitate se doreşte doar dezvoltarea unor secţii şi crearea competiţiei...
Dr. Benedek Istvan (UDMR): Cea mai mare problemă a Guvernului nu e sărăcia, ci UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Istvan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă a noului Guvern s-a dovedit a fi facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi nu sărăcia sau dificultăţile economice.
Sever Voinescu: O soluţie pentru situaţia de la UMF Târgu Mureş e adoptarea unei HG Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, susţine că una dintre variantele luate în calcul pentru rezolvarea solicitării UDMR de înfiinţare a unei linii de predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş este adoptarea unei hotărâri de guvern şi că unitatea coaliţiei...