Cele mai citite
 


Rugby: Johan Lomu se simte "cu adevărat rău", scrie presa din Noua Zeelandă
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul star al reprezentativei All Blacks, Jonah Lomu, spitalizat de o săptămână din cauza problemelor renale, "se simte cu adevărat rău", a anunţat vineri cotidianul neozeelandez Dominion Post.
Citând surse din anturajul fostului rugbyst, ziarul precizează că Lomu, în vârstă de 36 ani, "este grav bolnav", iar riscurile unor complicaţii nu sunt excluse.
Johan Lomu, care a fost supus unui transplant de rinichi în iulie 2004, la nouă ani după ce a fost diagnosticat cu sindrom nefritic (afecţiune renală) în 1995, este internat începând din 23 septembrie într-un spital din Auckland.
Nicio informaţie oficială nu a fost dată publicităţii până acum, iar autoritatea medicală din Auckland (ADHB) s-a justificat, joi, invocând secretul medical şi un "acord exclusiv", încheiat de Lomu cu o revistă.
Considerat drept primul star planetar al rugbyului, Jonah Lomu a participat la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Noua Zeelandă, care a avut loc pe stadionul Eden Park din Auckland, pe 9 septembrie.
Extrem de puternic (1,19, 115 kg) şi foarte rapid, Lomu a marcat 37 de eseuri în 63 de meciuri disputate în tricoul All Blacks, cu care a disputat finala Cupei Mondiale din 1995. El deţine, alături de sud-africanul Bryan Habana, recordul de eseuri reuşite la o singură ediţie a CM (8) fiind, totodată, cel mai bun marcator de eseuri din istoria Cupei Mondiale (15).
AGERPRES (Mihai Dragomir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Post de medic de ţară în Noua Zeelandă, cu salariu de 240.883 de euro pe an, pe care nu îl vrea nimeni O clinică din Tokoroa, o localitate rurală din Noua Zeelandă, încearcă în zadar de doi ani să găsească un medic care să-l înlocuiască pe cel veteran, în pofida unui salariu anual de 400.000 de dolari neozeelandezi (240.883 de euro), relatează EFE.
La Toulouse au fost efectuate primele transplanturi renale robotice la persoane obeze La Spitalul Universitar din Toulouse au fost efectuate două transplanturi de rinichi asistate de un robot chirurgical unor pacienţi obezi, neeligibili în mod normal pentru astfel de operaţii, din cauza excesului de greutate, aceasta fiind o intervenţie chirurgicală în premieră în Europa, a anunţat instituţia...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Epidemie majoră de gastroenterită în Noua Zeelandă: O anchetă a fost deschisă după decesul unei femei O anchetă a fost deschisă după moartea unei femei în vârstă de 89 de ani, în timpul unei epidemii majore de gastroenterită înregistrate în Noua Zeelandă, a informat vineri presa locală, citată de DPA.
Cele mai noi informaţii privind transplantul şi insuficienţa renală, prezentate la Congresul de Nefrologie Al VII-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant şi Acces Vascular, care a început, joi, la Bucureşti, aduce în atenţie o serie de noutăţi privind dializa peritoneală, actualităţi în managementul anemiei la pacienţii cu insuficienţă renală cronică, dializa hepatică la pacienţi cu insuficienţă...
Rugby: Jonah Lomu, spitalizat de două ori în ultima vreme, se gândeşte la o nouă grefă Legendarul All Black Jonah Lomu, spitalizat de 2 ori în ultimele luni din cauza unor complicaţii renale, a declarat că se simte "mult mai bine", dar se gândeşte în continuare "la o nouă grefă" de rinichi, la 8 ani după prima astfel de operaţie, declaraţia fiind publicată miercuri de cotidianul francez...