Cele mai citite
 


Sălaj: Aparatură 'de cea mai înaltă performanţă' la Spitalul Judeţean Zalău
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, cea mai mare unitate de profil din judeţ, a achiziţionat în ultimii doi ani aparatură medicală modernă în valoare totală de circa 2,7 milioane de lei, care asigură spitalului un nivel de dotare comparabil cu orice unitate medicală similară din ţară, potrivit managerului instituţiei, Ioan Mureşan.
"Din punctul de vedere al dotării cu aparatură, în anul 2010 a fost o dotare cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică, al ministerului, al Consiliului Judeţean. Am primit sume de bani importante. Aproape în fiecare secţie a fost cumpărată aparatură de cea mai înaltă performanţă. Noi am putea să facem aprecierea că avem aparatură în toate secţiile. Nu ne lipsesc lucruri esenţiale, vitale, care să pună în pericol calitatea actului medical. Ba chiar avem dotări care, uneori, nu le folosim la capacitate, pentru că poate depăşesc chiar posibilitatea noastră de utilizare. (...) În 2011, a fost achiziţionat un osteodensidometru, care e cel mai modern din judeţ, un electocardiograf, instalaţia radiologică pentru secţia TBC, defibrilator pentru Cardiologie, spirometru, ecograf Dopler color 4D cu transductor sectorial şi funcţie ecotiroidiană pentru Radiologie, microscop pentru ORL, ecograf Dopler pentru Secţia Cardiologie şi un sistem de monitorizare la Secţia de Neonatologie. (...) Din punctul de vedere al dotărilor avem lucruri pe care trebuie şi avem obligaţia să le folosim la valoarea şi capacitatea lor", a precizat, vineri, Ioan Mureşan, la festivitatea organizată pentru aniversarea a 33 de ani existenţă a Spitalului Judeţean Urgenţă Zalău.
Potrivit sursei citate, în 2010 a fost achiziţionată aparatură medicală în valoare de circa un milion de lei, iar, în 2011, de aproximativ 1,7 milioane de lei.
Spitalul din Zalău, care a fost preluat, în 2010, de Consiliul Judeţean Sălaj, are în prezent 21 de secţii şi compartimente, un total de 1.047 de angajaţi (din care 114 medici) şi tratează, anul, circa 200.000 de pacienţi, din care o jumătate în ambulatoriu. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Investii de şase milioane de lei în aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va fi dotat, în premieră, cu un aparat pentru Investigaţie prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), dar şi cu altă aparatură medicală de înaltă performanţă, consilierii judeţeni din Sălaj aprobând în acest sens, joi, în cadrul şedinţei ordinare lunare, majorarea bugetului...
Sălaj: Dotări pentru Spitalul Judeţean Zalău printr-o investiţie privată Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu mobilier specific de terapie intensivă, iar Laboratorul de Radiologie şi Imagistică medicală a fost dotat cu echipament medical printr-o finanţare de circa 350.000 de lei din partea unei companii private, potrivit unei informări...
Sălaj: Modernizarea şi dotarea spitalului judeţean, între obiectivele CJ în 2015 Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, instituţie ce administrează Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, va continua în 2015 procesul de modernizare şi dotare cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, potrivit precizărilor făcute joi, într-o conferinţă de presă, de Tiberiu Marc, p...
Sălaj: Locuinţe gratuite pentru atragerea medicilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Medicii care vor alege să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău şi nu sunt din localitate ar putea beneficia de locuinţă gratuită într-un imobil reabilitat şi pus la dispoziţia unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.