Cele mai citite
 


Spania:Candidatul socialist Rubalcaba propune creşterea taxelor la alcool şi tutun pentru a finanţa sistemul medical
duminică, 2 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul socialist la alegerile generale de la 20 noiembrie din Spania, Alfredo Perez Rubalcaba, a anunţat sâmbătă că, dacă formaţiunea sa va câştiga, intenţionează să majoreze cu 10% taxele la alcool, mai puţin la vin şi bere, dar şi pe cele la tutun, pentru a contribui astfel la finanţarea sistemului medical spaniol, într-o perioadă de criză, relatează AFP.
Rubalcaba a afirmat, în cadrul congresului PSOE /socialiştii spanioli/ desfăşurat la Madrid, că o asemenea majorare ar aduce încasări de un miliard de euro din cele circa 2 miliarde de euro de care ar fi nevoie suplimentar pentru a combate deficitul cu care se confruntă regiunile spaniole în materie de sănătate.

Candidatul socialist a subliniat că doreşte să păstreze bazele unui sistem fondat pe 'dreptate, solidaritate şi libertate' şi a propus de asemenea suprimarea facilităţilor fiscale acordate companiilor care încheie asigurări private pentru angajaţi, măsură de pe urma căreia ar urma să se obţină alţi 300 milioane de euro.

Restul de circa 700 milioane de euro ar urma să se adune de la asigurătorii privaţi, cărora li se va cere să contribuie la sistemul sănătăţii publice cu o parte din sumele pe care le încasează şi nu le cheltuiesc.

Rubalcaba a propus aceste soluţii în contextul în care miercuri PSOE a declanşat o adevărată polemică, angajându-se să nu opereze tăieri de la bugetul sectoarelor sănătăţii şi învăţământului şi acuzând totodată dreapta că a depăşit 'linia roşie' în mai multe regiuni pe care le controlează.

Partidul Popular /dreapta/, considerat favorit la alegerile legislative anticipate din noiembrie, a replicat că PSOE a fost cel care a operat cele mai drastice tăieri de pensii şi cheltuieli ale sistemului sanitar, în cei şapte ani de putere.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Criza economică ameninţă progresele realizate în materie de speranţă de viaţă /OMS/ Criza economică ar putea ameninţa progresele înregistrate în materie de speranţă de viaţă în Europa dacă guvernele decid să îşi reducă bugetul alocat sănătăţii, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat de France Presse.
Spania: Criza a redus cu 27 la sută numărul operaţiilor estetice Criza economică a redus cu 27 la sută numărul operaţiilor estetice din Spania, care se situează în prezent pe locul 15 din lume, cu 105.000 de operaţii de acest tip efectuate în 2009. Nouă din zece persoane care au apelat la intervenţii estetice sunt femei, informează vineri EFE.
Spania: Manifestaţie la Madrid împotriva reformei din sistemul sanitar Madrid, 17 ian /Agerpres/- Mii de medici şi asistente medicale, mulţi îmbrăcaţi în halate albe, s-au reunit, duminică, în centrul Madridului, într-o nouă 'maree albă', pentru a protesta împotriva privatizărilor şi a reducerilor bugetare, care, în opinia lor, pun în pericol sistemul de sănătate publică...
(Corespondenţă) 1 Mai marcată în Spania cu manifestaţii împotriva reformei pieţei muncii şi tăierilor din educaţie şi sănătate Madrid, 1 mai - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Ziua de 1 Mai, care marchează pe tot cuprinsul globului solidaritatea oamenilor muncii, este în mod tradiţional o zi de revendicări sociale, manifestaţii şi proteste în Spania. Totodată, anul acesta, primele manifestaţii de...
(Corespondenţă) Mariano Rajoy: Spania şi România sunt parteneri strategici, relaţiile bilaterale vor fi intensificate Madrid, 22 iul - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Spania şi România sunt parteneri strategici, iar relaţiile bilaterale vor fi intensificate şi pe viitor, prin diferite reuniuni sectoriale la nivel de miniştri, a declarat luni premierul spaniol Mariano Rajoy, la finalul reuniunii...
Spania: Statul plăteşte în februarie 7 miliarde de euro pentru pensii, cu o medie de 908 euro lunar Cheltuielile sistemului de asigurări sociale pentru pensii a atins nivelul de 7 miliarde de euro în luna februarie - cu 5% mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut, procent în care este inclusă şi revalorizarea cu 1,3% a pensiilor, la sfârşitul lui 2010 - iar pensia medie a ajuns la 908,49 de euro...