Cele mai citite
 


Victor Ponta a felicitat vârstnicii de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice
luni, 3 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a felicitat, sâmbătă, persoanele în vârstă cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, subliniind că ziua de 1 octombrie trebuie să fie şi un moment de reflecţie asupra condiţiei actuale a pensionarilor.
"Cu ocazia acestei zile, în numele întregului partid, doresc să felicit toate persoanele în vârstă şi să le ureze multă sănătate. Consider că ziua de 1 octombrie nu trebuie să fie doar un prilej de omagiere, ci şi un bun moment de reflecţie asupra condiţiei actuale a pensionarilor şi o ocazie de a readuce la cunoştinţa opiniei publice problemele lor reale. Este onorant şi omenesc a omagia sentimentul de solidaritate cu persoanele vârstnice, care nu trebuie să se simtă excluse social. Însă, această dorinţă trebuie tradusă în fapte prin asigurarea unui trai fără privaţiuni majore pentru vârstnici, prin integrarea şi valorificarea experienţei lor de viaţă în proiectele ţării", a afirmat Ponta prin intermediul unui comunicat de presă remis AGERPRES.
Liderul social-democrat consideră că este "absolut necesară" existenţa unei preocupări de a găsi, "cât mai grabnic", soluţii pentru îmbunătăţirea traiului zilnic al persoanelor în vârstă.
În opinia sa, grija societăţii şi, în special, "a celor ce conduc destinele ţării", ar trebui să se îndrepte spre identificarea soluţiilor de protecţie a pensionarilor, respectiv a vârstnicilor.
Preşedintele PSD a propus ca măsuri "imediate" indexarea pensiilor cu rata inflaţiei, introducerea în lege a unei reglementări care să prevadă posibilitatea majorării valorii punctului de pensie în cursul exerciţiului bugetar, în situaţia în care inflaţia creşte cu mai mult de 5%.
Totodată, Victor Ponta susţine necesitatea modificării Legii pensiilor astfel încât valoarea punctului de pensie să crească anual cu un procent care să acopere 100% inflaţia şi cu cel puţin 50% creşterea reală a salariilor, precum şi scutirea de la participarea la mecanismul de coplată în cadrul asigurărilor de sănătate a pensionarilor cu o pensie mai mică de 1.000 lei.
"PSD va milita în continuare pentru aducerea în prim-planul preocupărilor autorităţilor statului şi al opiniei publice a problemelor vârstnicilor - deloc uşoare şi deloc puţine - care le fac viaţa grea. Pentru noi este o datorie de onoare se promovăm măsuri menite să ofere pensionarilor, tuturor persoanelor de vârsta a treia, condiţii mai bune de trai", a declarat Ponta. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua internaţională a luptei împotriva epilepsiei Marcată în peste 50 de ţări din lume, Ziua internaţională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day urmăreşte creşterea gradului de informare în privinţa bolii, risipind astfel miturile asociate acesteia.
22 septembrie - Ziua Internaţională a Informării cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică De Ziua Internaţională a Informării cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, grupurile de pacienţi şi profesioniştii în sănătate fac un apel la solidaritate pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la mijloacele de diagnostic, tratament şi îngrijire.
Ziua internaţională a bolilor rare Marcată la 29 februarie, Ziua internaţională a bolilor rare se află, în 2016, la cea de-a noua ediţie. Această zi, coordonată de EURORDIS, este programată pentru ultima zi a lunii februarie în fiecare an.
Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, sâmbătă, de Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân Administraţia Prezidenţială marchează, sâmbătă, Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân, în semn de solidaritate şi empatie cu femeile care suferă de această boală, prin iluminarea Palatului Cotroceni în roz.
Declaraţie politică - Florian Bodog (PSD) Niciun copil bolnav de cancer nu trebui să fie lăsat singur
Bănicioiu: PSD nu susţine introducerea coplăţii în sistemul sanitar Partidul Social Democrat nu va susţine introducerea unui nou impozit - coplata în sistemul sanitar - măsură care 'demonstrează falimentul cotei unice', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, liderul tinerilor social-democraţi.