Cele mai citite
 


Al X-lea Congres naţional de oftalmologie cu participare internaţională, la Sinaia
marţi, 4 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Cel de-al X-lea Congres naţional de oftalmologie cu participare internaţională se va desfăşura în perioada 5-8 octombrie a.c. la Sinaia (centru-sud), în organizarea Societăţii Române de Oftalmologie (SRO).

Printre participanţii străini care şi-au anunţat prezenţa se numără: dr. Daniel Baron (Franţa), dr. Rado Gabor (Ungaria), dr. Gabor Scharioth (Germania), prof.dr. Massimo Busin (Italia), prof.dr. Cesare Forlini (Italia), prof.dr. Philippe Denis (Franţa), prof.dr. Anton Homer (Austria) ş.a., unii dintre aceştia fiind oaspeţi tradiţionali ai congreselor de oftalmologie din România, a precizat pentru Agerpres prof. dr. Benone Cârstocea, preşedintele SRO.


Actuala ediţie a congresului, care reuneşte practic aproape toţi oftalmologii din România, cuprinde o sesiune live surgery, simpozioane, cursuri, comunicări libere, o sesiune specială pentru rezidenţi şi una pentru asistente, o expoziţie de aparatură, instrumentar şi medicamente.
Potrivit prof.dr. Benone Cârstocea, este un congres care atrage interesul, iar oaspeţii tradiţionali ,,vin pentru că ştiu să aprecieze atât eforturile organizatorilor dar şi progresele înregistrate de oftalmologia românească, care astăzi este la nivelul oftalmologiei europene şi internaţionale'.


Prof. Benone Cârstocea are peste 100 de lucrări ştiinţifice publicate în ţară şi în străinătate ca autor unic, prim autor sau coautor, este coautor la 23 cărţi ştiinţifice şi monografii şi coautor la 7 patente de invenţie şi inovaţie. Este, de asemenea, între altele, membru al Asociaţiei Europene de Laseri Medicali, membru al Academiei Americane de Oftalmologie, membru al Academiei de Ştiinţe din New York şi membru al Societăţii Europene de Chirurgie Vitreoretiniană. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Al XI-lea Congres Naţional de Oftalmologie, reunit cu al X-lea Congres BSOS, la Sinaia Oraşul Sinaia (centru-sud) găzduieşte în perioada 9-13 octombrie a.c. cel de-al XI-lea Congres Naţional de Oftalmologie, cu participare internaţională, reunit cu al X-lea Congres al Societăţii de Oftalmologie a Mării Negre (Black Sea Ophthalmological Society, BSOS).
Evenimentele ARCE 2011 organizate la Willbrook Convention Center s-au incheiat In perioada 23 - 26 noiembrie 2011, au avut loc evenimentele ARCE 2011: Al VI-lea Congres National al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, Simpozionul de Chirurgie Minim-invaziva in Ginecologie, Al III-lea Simpozion National de Chirurgie Bariatrica organizate intr-o locatie de exceptie - Willbrook...
Specialişti în recuperare medicală din întreaga lume s-au reunit la Sibiu Peste 500 de specialişti în recuperare medicală, din ţară şi din străinătate, s-au reunit la Sibiu la cel de-al 38-lea Congres Naţional Anual de Reabilitare Medicală, manifestare ştiinţifică de prestigiu care se va desfăşura până sâmbătă, au anunţat vineri, organizatorii.
Speakeri internaţionali şi naţionali de renume, informaţii de ultimă oră la cel de-al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), România se află pe locul 9 în Europa în ceea ce priveşte numărul de cazuri de diabet, cu 1,5 milioane de persoane care suferă de această boală.
Cluj: Congres naţional de chirurgie cu participare internaţională Societatea Română de Chirurgie, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' şi Fundaţia 'Iuliu Haţieganu', organizează a 25-a ediţie a Congresului naţional de chirurgie, în perioada 3-6 mai.
Noi terapii în anestezie Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Noi terapii în domeniul anesteziei - terapiei intensive vor fi abordate cu prilejul celui de-al 35-lea Congres naţional, cu participare internaţională, al Societăţii Române de Anestezie-Terapie Intensivă (SRATI), a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prof. dr....