Cele mai citite
 


Brăila: Laborator de antibiogramă, în locul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie
marţi, 4 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un laborator de antibiogramă va fi înfiinţat în Brăila, în locul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie.

"Avem în plan ca, în locul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, să înfiinţăm laboratorul de antibiogramă, care va duce, cu siguranţă, la scăderea consumului de medicamente în spital. Cu ajutorul antibiogramei, doctorii pot stabili exact ce antibiotic trebuie să prescrie în fiecare caz medical în parte şi nu va mai aplica pe acelaşi bolnav două - trei medicamente pentru a rezolva situaţia", a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Preşedintele CJ a precizat că investiţia face parte din planul de reducere a cheltuielilor în spital, deoarece analizele făcute aici le vor permite să spună cu exactitate despre ce microb este vorba în fiecare situaţie în parte şi să prescrie medicamentul corect.
Antibiograma este analiza care testează în laborator antibioticul la care este sau nu sensibil un microb cauzator de boală, iar în raport de rezultatul antibiogramei medicul stabileşte cel mai indicat sau cele mai indicate antibiotice pentru tratarea bolii. AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Reducere cu 70% a facturii la energie electrică în Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat cu un sistem de iluminat pe bază de senzori de mişcare, care va reduce cu 70% factura la energie electrică, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: A fost inaugurat Ambulatoriul de la secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Ambulatoriul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat miercuri, investiţia urmând să deservească 11.000 de pacienţi pe an.
Brăila: Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie intră în reabilitare Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila intră în reabilitare şi modernizare începând de săptămâna viitoare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Inaugurarea ambulatoriului de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Inaugurarea Ambulatoriului de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, este programată miercuri, 25 ianuarie, după cum a anunţat Consiliul Judeţean (CJ) Brăila.
Brăila: A fost desfiinţat Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Consilierii judeţeni brăileni au votat, miercuri, pentru desfiinţarea şi reorganizarea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila şi transformarea lui ca structura fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
Secţiile de obstetrică şi neonatologie din Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, în reabilitare Ministerul Sănătăţii a semnat contractul cu consorţiul câştigător pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, astfel încât acestea să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi al normelor europene.