Cele mai citite
 


Braşov: Doi studenţi vor alerga 700 de km în 'Campania contra cancer'
marţi, 4 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Doi studenţi, unul la Cluj-Napoca, celălalt la Iaşi, vor alerga 700 de kilometri în şapte zile, acţiunea lor fiind menită să strângă fonduri pentru copiii bolnavi de cancer.

Iulian Novac, student în anul V la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, şi Marian Gabriel, student în anul IV la Facultatea de Farmacie din Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia Little People şi Fundaţia Lance Armstrong din SUA, aleargă în cadrul Campaniei contra cancer.


Startul în această cursă a fost dat duminică, la Sfântu Gheorghe.
Cei doi studenţi, împreună cu fondatorul Asociaţiei Little People România, Katie Rizvi, şi reprezentanţi ai Clubului "Temerarii", au ajuns luni la Braşov şi au fost primiţi de viceprimarul Adrian Gabor.
"Scopul campaniei noastre este de a atrage atenţia şi de a conştientiza cauza noastră - cancerul la copii, mai ales că această boală poate fi învinsă azi în România. Începem campania cu maratonul de 7 zile, iar publicul larg poate sprijini efortul nostru cu un sms prin care poate dona 2 euro Asociaţiei Little People", a declarat Katie Rizvi.
Cei doi studenţi au spus că este primul maraton la care participă şi s-au declarat convinşi că le pot face viaţa mai bună acestor copii.
"Participăm şi noi cu ce putem la vindecarea copiilor cu această cumplită boală. Ni s-a părut că cea mai vulnerabilă categorie socială şi cea mai puţin mediatizată poate fi ajutată", au precizat Iulian Novac şi Marian Gabriel.
Traseul de alergare va fi în forma literei C (contra cancer): Sf. Gheorghe - Braşov - Rucăr - Vultureşti - Gorăneşti - Fusea din Deal - Buftea - Bucureşti, unde se va ajunge pe 9 octombrie.
Ultimii 42 de kilometri vor fi parcurşi împreună cu membrii Clubului "Temerarii" din Bucureşti.


Pe data de 10 octombrie, cei doi intenţionează să se întâlnească cu preşedintele României sau cu ministrul Sănătăţii pentru a le înmâna o scrisoare oficială din partea mişcării globale LiveSTRONG, alături de simbolul luptei împotriva cancerului la copil - brăţara galbenă cu inscripţia "Temerarii ştiu că se poate - Poţi şi tu", şi drapelul naţional care va fi semnat pe întregul traseu de învingători în lupta cu cancerul, susţinători şi personalităţi publice.


În fiecare an, 400 de copii sunt diagnosticaţi în România cu cancer, din care aproape 60% ajung la specialişti cu boala în stadii avansate, după cum susţine fondatorul Asociaţiei Little People. Potrivit acestuia, asociaţia se ocupă şi de familiile copiilor bolnavi, dar şi de cei care au depăşit această boală şi colaborează cu 12 unităţi spitaliceşti din toată ţara, care se implică în tratarea copiilor bolnavi de cancer. AGERPRES/(A - Jana Pintili)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Sute de studenţi medicinişti, prezenţi la conferinţa privind oportunităţile de consiliere Peste 400 de studenţi medicinişti din Iaşi au luat parte, marţi, la o nouă ediţie a conferinţei "Oportunităţi în abordarea interdisciplinară a consilierii studenţilor de medicină şi medicină dentară" din cadrul proiectului 'Consiliere profesionala pentru studenţii în medicina şi program integrat de practica...
Iaşi: Peste 5.000 de studenţi vor fi consiliaţi prin intermediul unui proiect derulat cu fonduri europene Peste 5.000 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară vor beneficia de consiliere profesională prin intermediul unui proiect european derulat de Facultatea de medicină Dentară din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie "Grigore. T. Popa" din Iaşi.
Iaşi: Proiect de consiliere profesională a peste 5.000 de studenţi medicinişti din cinci centre universitare Peste 5.000 de studenţi medicinişti din România vor fi îndrumaţi în alegerea viitoarelor cariere profesionale în cadrul unui proiect lansat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' Iaşi, prin intermediul proiectului "Consiliere profesională pentru studenţii în medicină şi program integrat...
Comunicat de presă - Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi Studenţii medicinişti trag un semnal de alarma în contextul lipsei acute de sânge din spitalele din România. Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI), în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iaşi, organizează o nouă ediţie a Campaniei de Donare de Sânge, sub deviza "Donează Sânge, Fii Erou...
Covasna: Maraton contra cancerului pe traseul Sfântu Gheorghe - Bucureşti Doi tineri din Cluj, Iulian Novac şi Marian Gabriel, vor porni într-o cursă de 700 de kilometri pe traseul Sfântu Gheorghe-Bucureşti pentru a strânge fonduri în beneficiul persoanelor bolnave de cancer.
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...