Cele mai citite
 


Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a lansat campania "Nu am făcut destul"
marţi, 4 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat luni campania socială 'Nu am făcut destul', menită să informeze femeile cu privire la cancerul la sân şi să le responsabilizeze prin efectuarea de controale periodice.

Pe durata campaniei, femeile vor putea efectua ecografii mamare gratuite în centrele Gral Medical din Ploieşti, Piteşti, Craiova, Focşani şi Bucureşti, a declarat Cezar Irimia, preşedintele federaţiei.
De asemenea, pacientele care se programează, pentru această ecografie gratuită, pe perioada campaniei, o pot efectua şi după terminarea campaniei, până la sfârşitul anului 2011.


Programările se pot face online pe site-ul www.invingemcancerul.ro sau la centrele Gral Medical din întreaga ţară.
Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei şi, din păcate, tot mai multe femei din ce în ce mai tinere trec prin această experienţă, a evidenţiat dr. Florin Băcanu de la Spitalul" Sfânta Maria".
Cancerul mamar înregistrează în România o incidenţă de 7.929 de cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3.101 de decese anual, a spus medicul.


Acesta a reliefat că boala este curabilă dacă este diagnosticată la timp şi este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele şi simptomele cancerului mamar, să înveţe să se automonitorizeze, şi în cazul în care observă unele dintre aceste simptome să se prezinte la medic cât mai repede pentru un consult de specialitate.


Făcând acest lucru la timp, se poate evita agravarea bolii, ceea ce creşte considerabil şansele de vindecare, a spus dr. Băcanu.
Orice femeie poate preveni apariţia cancerului mamar printr-o alimentaţie sănătoasă, având un mod de viaţă activ, limitând consumul de alcool şi tutun, precum şi fiind foarte atentă la toate schimbările care apar la nivelul sânilor. AGERPRES/(AS Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer lanseaza campania “Nu am facut destul”. Campania este una sociala, menita sa informeze femeile cu privire la cancerul la san si sa le responsabilizeze pe acestea prin efectuarea de controale periodice.
Campanie de prevenţie a cancerului mamar, desfăşurată în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti şi Craiova O campanie de prevenţie a cancerului mamar se desfăşoară în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti şi Craiova, putând fi efectuate, până pe 31 decembrie, ecografii mamare la preţuri reduse.
Gral Medical desfăşoară campania anuală de prevenţie a cancerului de sân Gral Medical desfăşoară până la sfârşitul lunii decembrie campania de prevenţie a cancerului de sân "Viitorul depinde de tine. Ia măsuri acum!".
Gral Medical a lansat campania naţională de combatere a cancerului la sân Gral Medical desfăşoară o campanie naţională de combatere a cancerului de sân în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti, Vâlcea, Sibiu şi Craiova în perioada 14 noiembrie - 15 decembrie.
Gral Medical desfasoara campania de preventie a cancerului de san Gral Medical desfasoara in perioada 03.11.2014 – 31.12.2014 campania de preventie a cancerului de san „Viitorul depinde de tine. Ia masuri acum!”.
Campanie de preventie a cancerului la san Cancerul mamar este cea mai frecventa forma de cancer la femei si, din pacate, din ce in ce mai multe femei si din ce in ce mai multe tinere trec prin aceasta problema.