Cele mai citite
 


Brăila: Spitalul Judeţean mai are nevoie de cel puţin 50 de medici
joi, 27 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila mai are nevoie de cel puţin 50 de medici specialişti, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
'Vrem să aducem câţiva medici tineri la Brăila, în completarea celor existenţi. Este o lipsă de peste 50 de doctori în Spitalul Judeţean. Chiar dacă, în acest moment, figurează angajate 1.700 de persoane, se pare că multe sunt legate de aparatul administrativ, personal TESA şi alte asemenea structuri, care nu au legătură directă cu actul medical' - a declarat Stancu.

Preşedintele CJ Brăila a precizat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă nu se va merge pe ideea disponibilizărilor pentru a se reduce cheltuielile, ci pe cea a externalizării serviciilor de administrare şi curăţenie, care va duce la reducerea schemei cu aproximativ 600 de persoane şi pe reducerea salariilor.

În ceea ce priveşte medicii specialişti care ar trebui angajaţi în spital, preşedintele CJ a spus că va căuta, împreună cu primarul de Brăila, Aurel Simionescu, o variantă prin care să construiască două blocuri, unul cu 16 apartamente cu două camere şi altul cu 32 de garsoniere, care să aibă statutul de locuinţe de serviciu pentru aceşti doctori.

'Încercăm să aducem medici la Brăila, să le dăm locuinţe de serviciu în regim de tip ANL. Vrem ca locuinţele lor să fie cât mai aproape de spital. Avem nevoie de medici specialişti, care să poată da şi un diagnostic pertinent după investigaţii la aparatură performantă' - a arătat Gheorghe Bunea Stancu.

O analiză făcută de Federaţia Sanitas Brăila arată că peste jumătate dintre medicii din judeţul Brăila au peste 50 de ani, respectiv din 273 de medici câţi există în tot judeţul, 119 au vârste cuprinse între 50 şi 60 ani iar 31 - între 60 şi 70 de ani.

'La nivelul judeţului, suntem la limita necesarului cu numărul de medici pe specialităţile radiologie, psihiatrie, pneumoftiziologie, medicina muncii, nefrologie, ATI, obstetrică-ginecologie, neurologie, iar din punct de vedere al asistenţilor medicali se simte, la fel, o lipsă acută de personal cu experienţă', a declarat liderul Sanitas, Nicolae Saridache.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Criză de asistente medicale în spitalele din judeţ Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză fără precedent de asistente medicale, ajungându-se la situaţia în care în unităţile sanitare o asistentă trebuie să aibă grijă de 60 de bolnavi pe tură.
Teleorman: Locuinţe de serviciu pentru 30 de medici care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Alexandria Un număr de 30 de garsoniere şi apartamente ale blocului Modern, situat în centrul municipiului Alexandria, urmează să fie predate în vara acestui an medicilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile spitaliceşti din oraş şi care au solicitat locuinţe de serviciu, potrivit primarului Victor Drăguşin...
Vaslui: Criză de personal în spitalele vasluiene Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de personal fără precedent, unele secţii fiind nevoite să funcţioneze cu un singur medic în condiţiile în care necesarul ar fi de patru sau cinci.
OMS: Haiti are nevoie urgentă de medici şi asistente, pentru a face faţă epidemiei de holeră Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că este nevoie de cel puţin 350 de medici şi de peste 2.000 de infirmiere, care să se ocupe de bolnavii de holeră din Haiti. De asemenea, trebuie să se acţioneze pentru stăvilirea epidemiei, care durează deja de şapte săptămâni, transmite EFE...
Marius Petcu: Acesta trebuie să fie ultimul an de criză pentru sănătate Personalul din domeniul sanitar se va lupta să recâştige anumite drepturi pe care le-a pierdut iar acesta trebuie să fie ultimul an de sacrificiu pentru medici, asistente şi celelalte persoane care lucrează în sănătate, susţine preşedintele Sanitas, Marius Petcu.
Explozie Valea Cascadelor/ Colintineanu: Celulă de criză la nivelul MS; un bărbat operat în regim de urgenţă la Floreasca Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a anunţat că s-a format o celulă de criză la nivelul MS, în urma exploziei care a avut loc duminică într-un târg de vechituri din cartierul Militari.