Cele mai citite
 


O fetiţă cu o anomalie rară din SUA mănâncă becuri şi cărămizi
marţi, 4 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

O pasiune fatală a fost descoperită în cazul unei fetiţe de trei ani din statul Indiana /SUA/. În loc de ciocolată şi bomboane, micuţa, care suferă de un apetit pervertit, este dependentă de cărămizi şi sticlă spartă, potrivit TopNews New Zealand.

Problemele au început pentru Natalie Hayhurst - fetiţa-Pica (sau coţofană, din latinescul Pica-coţofană, o pasare care se crede a fi lipsită de simţul gustului) - în luna februarie, când părinţii au lăsat-o câteva minute fără supraveghere, iar ea a scos becul din lampa de masă şi l-a mâncat, rănindu-şi buzele, mucoasa bucală şi esofagul. Medicii au trebuit să recurgă la întreaga lor îndemânare pentru a salva viaţa micuţei.

După acest incident, Natalie a găsit că poate să-şi potolească apetitul cu alte lucruri necomestibile, precum beţe, pietricele din grădină, florile dintr-un ghiveci.

Ea poate să mestece o cărămidă cu plăcerea cu care un copil normal mănâncă o ciocolată, spune exasperată mama fetiţei, Colleen Hayhurst. Părinţii micuţei şi fratele ei de cinci ani trebuie s-o supravegheze permanent pentru ca ea să nu bage ceva nepermis în gură.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.
În SUA au crescut vânzările de Vicodin, medicamentul preferat de dr.House În ultimii cinci ani, vânzările de Vicodin - un analgezic capabil să creeze dependenţă, la care recurge frecvent Gregory House, medicul cinic din popularul serial televizat 'Dr. House' interpretat magistral de Hugh Laurie - au crescut cu peste 19 milioane de reţete. Doar anul trecut, americanii au consumat...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Anxietatea sociala si dependenta Imagineaza-ti o camera plina de oameni. Nu cunosti pe nimeni. Incep sa-ti transpire mainile. Inima incepe sa-ti bata mai puternic. Esti cuprins de panica.
SUA: Consumul de canabis s-a dublat într-un deceniu Consumul de canabis s-a dublat în Statele Unite ale Americii într-un interval de un deceniu, în prezent trei consumatori din zece, adică 7 milioane de persoane, abuzând de acest drog sau având dezvoltată o dependenţă de el, relevă un studiu publicat miercuri în revista medicală americană JAMA Psychiatry...
Dependenţa de operaţiile estetice - Chirurgul estetician îţi răspunde: care este limita între frumos şi obsesie? Deşi rolul chirurgiei plastice şi reparatorii este, în primul rând, cel de reconstrucţie şi redare a funcţionalităţii unor organe şi, în al doilea rând, cel de îmbunătăţire a aspectului fizic al unei persoane, dorinţa de a arăta mai bine se poate transforma în obsesie, iar rezultatele sunt...