Cele mai citite
 


Vaslui: Sute de pensionari solicită împrumuturi ca să-şi cumpere medicamente
marţi, 4 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

În ultima lună, sute de persoane vârstnice din judeţul Vaslui au solicitat împrumuturi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.

Potrivit reprezentanţilor CARP Vaslui, numărul solicitărilor de credite s-a dublat în luna septembrie faţă de august, majoritatea pensionarilor având nevoie de bani pentru a-şi cumpăra medicamente.
"Zilnic vin oameni să se împrumute. Noi suntem singurul lor ajutor. Împrumuturile sunt în medie până la 300 de lei, cei mai mulţi intenţionând să-şi rezolve cu aceşti bani problemele legate de sănătate. Spun că nu au bani să îşi cumpere reţetele prescrise de medici. Numărul celor care solicită împrumuturi pentru cumpărarea de medicamente s-a dublat. Am avut peste 600 de persoane care au solicitat bani pentru medicamente", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Traian Pascu, preşedintele CARP Vaslui.
Valoarea creditelor acordate pensionarilor de CARP Vaslui numai în cursul lunii septembrie a fost de 400.000 de lei. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Peste 300 de pensionari aşteaptă bilete de tratament de la CJP Peste 300 de pensionari din judeţul Vaslui, care au depus cereri la Casa Judeţeană de Pensii pentru a obţine un bilet de tratament în staţiunile balneare din ţară, au fost trecuţi pe listele de aşteptare.
Vaslui: Sute de cadre medicale protestează în curţile spitalelor Peste 300 de cadre medicale, medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui protestează, luni, în curtea unităţii sanitare, împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern.
Vaslui: Senatorul Doina Silistru (PSD) doreşte schimbarea legislaţiei privind etnobotanicele Senatorul PSD de Vaslui Doina Silistru are în vedere pentru noua sesiune parlamentară modificarea anexelor la Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi la Legea 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope...
Vaslui: Avalanşă de cereri pentru biletele de tratament Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vaslui se confruntă în această perioadă cu un număr foarte mare de cereri pentru bilete de tratament, oferta instituţiei nereuşind să acopere solicitările venite din partea pensionarilor.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Proteste ale pensionarilor în faţa prefecturilor din mai multe zone ale ţării (grupaj) Zeci de pensionari a protestat luni în faţa prefecturilor din ţară împotriva introducerii contribuţiei de 5,5% la fondul asigurărilor de sănătate în cazul celor cu pensii pornind de la 740 de lei şi a creşterii preţurilor la alimente.