Cele mai citite
 


Aproape 4.000 de persoane testate cu ocazia Zilei mondiale a inimii
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 4.000 de persoane au fost testate la sfârşitul săptămânii trecute în Galeriile Real din toată ţara, cu ocazia Zilei mondiale a inimii, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
Un număr de 3.996 persoane şi-au măsurat tensiunea şi indicele de masă corporală, într-un proiect realizat în parteneriat cu Sensiblu şi Real Hypermarket, cu ocazia Zilei Inimii.
Dintre cei testaţi, 31% au hipertensiune şi 28% sunt supraponderali sau obezi.
Persoanele testate au primit fişe individuale cu valorile înregistrate, dar şi cu parametrii normali.
Testările s-au făcut în Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării: Arad, Bacău, Craiova, Cluj, Deva, Baia Mare, Satu Mare, Târgu Mureş, Braşov, Oradea, Galaţi, Sibiu, Ploieşti, Piteşti, Suceava şi Constanţa.
Ziua Inimii este un eveniment marcat internaţional în ultima duminică din luna septembrie prin campanii de educare şi testare a populaţiei.
România ocupă locul 3 în lume în ceea ce priveşte decesul din cauza bolilor cardiovasculare. 62% dintre români mor din cauza bolilor de inimă.
Federaţia Mondială a Inimii recomandă în acest an o dietă sănătoasă, săracă în grăsimi saturate şi sare, dar bogată în fructe şi legume. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galeria Real si Sensiblu marcheaza “Ziua mondiala a inimii” printr-o actiune de testare gratuita a tensiunii si IMC Galeria Real si Sensiblu, in parteneriat cu Real Hypermarket, organizeaza in weekendul 1-2 octombrie o sesiune de testari gratuite de tensiune si indice de masa corporala, cu ocazia Zilei Inimii.
Aproape 4000 de persoane testate în acest weekend în Galeriile Real din toată ţara, cu ocazia “Zilei mondiale a inimii” 3996 persoane şi-au măsurat în acest weekend tensiunea şi indicele de masă corporală în Galeria Real, într-un proiect realizat în parteneriat cu Sensiblu şi Real Hypermarket, cu ocazia Zilei Inimii.
Testare gratuită a tensiunii şi indicelui de masă corporală Ziua mondială a inimii va fi marcată printr-o acţiune de testare gratuită a tensiunii şi a indicelui de masă corporală (IMC), sâmbătă şi duminică, informează un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.
Cluj: Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei vor fi efectuate, pe 16 şi 19 octombrie, la Farmacia Sensiblu din Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Program educaţional despre conştientizarea impactului bolii artrozice asupra calităţii vieţii pacienţilor, desfăşurat în 16 oraşe Programul educaţional ''10 pentru mişcare'', adresat medicilor de familie, care are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare a impactului bolii artrozice asupra calităţii vieţii pacienţilor din România, a fost lansat în cadrul platformei ''Împreună pentru viaţă''.