Cele mai citite
 


Botoşani: Prefectul face apel la consilierii judeţeni să susţină comasarea spitalelor
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a făcut, marţi, un apel la consilierii judeţeni să susţină proiectul de comasare a spitalelor, astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' să nu piardă, de la 1 ianuarie 2012, gradul al treilea de clasificare.
''Încerc în acest fel să conştientizăm autorităţile, conducerile spitalelor şi sindicaliştii să se gândească foarte serios la modul în care va arăta reforma în sistemul de sănătate botoşănean, în primul rând în interesul cetăţenilor acestui judeţ'', a afirmat Roman.
Cristian Roman a solicitat, marţi, preşedinţilor filialelor Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Gheorghe Marcu, şi Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Florin Ţurcanu, o întrevedere pentru a discuta comasarea spitalelor.
Apelul prefectului survine la cinci zile după ce consilierii judeţeni s-au opus iniţiativei de comasare a Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie. Iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, nu a fost susţinută de consilierii PSD şi PNL.
Autorităţile sanitare susţin că necomasarea spitalelor va genera, în 2012, o finanţare a sistemului sanitar din Botoşani cu 18,5 milioane de lei mai mică decât în acest an. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Sindicaliştii din Spitalul Judeţean ies în stradă pentru a cere comasarea cu alte trei spitale Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani vor picheta, pe 29 septembrie, Consiliul Judeţean (CJ), a declarat liderul sindical al spitalului, Lia Temciuc.
Botoşani: Comasarea spitalelor, aprobată de consilierii judeţeni Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" va prelua, prin comasare, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Psihiatrie, potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani.
Botoşani: Comasarea spitalelor, respinsă de consilierii judeţeni Comasarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani cu Spitalul de Copiii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie nu va avea loc, în urma votului negativ de joi dat de consilierii judeţeni.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' vor participa la şedinţa CJ în care se va discuta comasarea Toţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani vor participa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea unităţii medicale cu alte trei spitale de interes judeţean. Medicul Gheorghe Apetroaie a declarat, luni,...