Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Spitalul din Titu, transformat în Unitate de Primiri Urgenţe
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O Unitate de Primiri Urgenţe, secţie a Spitalului Judeţean Târgovişte, a fost inaugurată, marţi, în oraşul dâmboviţean Titu, în clădirea fostului spital din localitate, desfiinţat în luna aprilie prin ordin al ministrului Sănătăţii.
UPU de la Titu are cinci paturi, iar în prezent aici sunt angajaţi şase medici.
''Am înţeles de la conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte că la camera de gardă de la Târgovişte s-a ajuns la o medie de prezentări de 220 de urgenţe. Este clar că vom prelua din aceste urgenţe. Avem medicii şi aparatura necesare pentru această secţie. La Titu, fostul spital consuma peste 90% din bani pe salarii şi doar 2% pe medicamente şi pe materiale sanitare. Eu am regretat că se desfiinţează spitalul de la Titu, dar acum sperăm să realizăm aici, în faza a doua, un centru multifuncţional cu laboratoare şi cabinete medicale'', a declarat primarul din Titu, Ilie Dinu.
El a spus că oraşul se află în plină dezvoltare, după ce a fost deschis Centrul Renault Technologie Roumanie, şi că este nevoie de o unitate medicală în localitate.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aprobat, încă din luna martie, o hotărâre de transformare a spitalului din Titu în secţie a Spitalului Judeţean Târgovişte.
Spitalul din Titu avea circa 100 de paturi. AGERPRES/(A - Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Spitalul din Titu, transformat în Secţie de primiri urgenţe Spitalul din oraşul dâmboviţean Titu, aflat iniţial pe lista de unităţi medicale desfiinţate, se va transforma în Unitate de Primiri Urgenţe şi va aparţine de Spitalul Judeţean Târgovişte, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Claudiu Dumitrescu.
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
Dâmboviţa: Centru de Sănătate Multifuncţional, deschis în locul spitalului de la Titu Un Centru de Sănătate Multifuncţional a fost deschis în oraşul dâmboviţean Titu, în locul spitalului desfiinţat în 2011 prin decizia Guvernului Boc, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Dâmboviţa: DSP a anchetat cazul bătrânului ajuns la Spitalul Judeţea cu larve în rănile de la picior Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a efectuat o anchetă în cazul bătrânului ajuns de la un centru social la Spitalul Judeţean Târgovişte cu larve în răni la picior, a descoperit mai multe nereguli şi a trimis concluziile Colegiului Medicilor.
Satu Mare: A fost deschisă noua Unitate de Primiri Urgenţe Noua Unitate de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a devenit operaţională începând de marţi, medicii efectuând primele consultaţii aici.
Dâmboviţa: Criză de medici la Spitalul de Urgenţă Târgovişte Spitalul de Urgenţă Târgovişte se confruntă cu criza medicilor, iar doctorii spun că fac cu greu faţă afluxului mare de pacienţi care se prezintă zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţe.