Cele mai citite
 


Dializa fără aparat, în teste la Spitalul 'Sf. Ioan' din Bucureşti
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialiştii de la Spitalul 'Sf. Ioan' din Bucureşti au anunţat că vor începe în curând primele teste clinice pentru inovatoarea metodă de dializă premiată cu aur, anul trecut, la Salonul de Inventică de la Geneva, scrie ziarul Adevărul.
Pacienţii cu probleme renale ar putea face astfel dializa folosindu-şi propriul organism, fără să mai aibă nevoie de vizitele frecvente la spital, şi, de asemenea, vor renunţa la aparatele clasice de dializă şi la tuburile pe care le aveau instalate permanent în organism. Bolnavii dializaţi îşi vor putea ţine boala sub control singuri, cu ajutorul unei telecomenzi.
'Pacientul va putea avea o viaţă normală în familie întrucât nu va mai fi nevoit să meargă de trei ori pe săpăamână la spital să i se schimbe soluţia în care este ţinut peritoneul pentru eliminarea toxinelor. El îşi va putea controla singur presiunea exercitată de acel dispozitiv asupra organismului, va putea să îşi regleze singur din telecomandă cantitatea de urină pe care să o producă pe zi organismul său, iar toxinele vor fi eliminate prin acel dispozitiv pe care îl va avea în organism', a explicat profesor doctor Alexandru Ciocâlteu pentru ziarul Adevărul.
Pacienţii vor fi totuşi supravegheaţi de medici online prin centre regionale.
Noua metodă de dializă a primit de curând brevet naţional de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi urmează să fie brevetată la nivel internaţional. Odată cu utilizarea noii metode, costurile statului român pentru tratamentul persoanelor care fac dializă ar scădea de zece ori, spun medicii care au inventat noul procedeu.
'Statul român plăteşte anual peste 200 de milioane de euro pentru tratamentul dializaţilor, iar cu noua metodă nu ar costa decât 25 de milioane de euro. Avem însă nevoie de 300.000 de euro pentru a face primele teste şi apoi un million de euro pentru a pune pe picioare un sistem la nivelul întregii ţări, pentru toată lumea. Căutăm sponsorizări dar de la investitori români. Am avut ceva oferte din străinătate dar ei vor tehnica de lucru şi să preia ei tot. Noi vrem să se facă tot în România. Astfel ţara noastră ar putea deţine supremaţia în materie de dializă', mai spune prof. dr. Alexandru Ciocâlteu.
În România fac dializă aproape din două în două zile 7.800 de bolnavi, iar mare parte dintre aceştia sunt transportaţi la spital cu ambulanţa.AGERPRES
Notare
Comentarii
de Aldea
am probleme ,voi fi viitor dializat ,daca se pune in aplicare aceasta tehnica ,da posibilitatea sa avem un program liber.

de elena sirbu
este o metoda foarte buna eu fac dializa peritoniala si am 42 de ani asta imi va da dreptul la o viata normala fara sa mai depind de schimburile zilnice.Va multumim dle doctor si spera sa incepeti cit mai repede

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul Cătălin Cîrstoveanu a finalizat cu succes prima dializa hepatica la sugar din lume În ciuda previziunilor sumbre referitoare la situația medicinii românesti, un doctor din Bucuresti se luptă pentru viață cu acelasi entuziasm cu care ne-a obisnuit.
Peste 600 cadre medicale din centre de dializă au absolvit cursuri de instruire pentru tehnologii inovatoare Peste 600 de cadre medicale din centre de dializă din mediul privat şi public din toată ţara au absolvit cursurile de instruire ale proiectului "Şcoala Medicală Europeană", desfăşurat pe parcursul a trei ani.
Bolile cronice de rinichi în România – problemă de sănătate publică Prevalența ridicată și subdiagnosticarea afecțiunilor cronice de rinichi în România ar trebui să ridice un mare semn de întrebare legat de importanţa pe care o dăm prevenției și diagnosticării precoce a acestor boli.
Sălaj: Ambulanţă donată Crucii Roşii de parteneri din Germania O ambulanţă care va asigura intervenţii de specialitate la competiţiile sportive din judeţul Sălaj a fost donată recent filialei judeţene a Crucii Roşii de partenerii din localitatea germană Lehrte.
Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal şi Acces Vascular cu participare internaţională - Ştiinţă şi inovaţie la cele mai înalte standarde Pentru prima oară în domeniul nefrologiei, un congres medical va îmbina teoria ştiinţifică şi practica atelierelor de lucru. Zeci de ore de dezbatere, transmisiuni live de la Institutul Clinic Fundeni, totul într-un singur eveniment medical de renume: Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă...
Cluj: Centrul de dializă din Dej al companiei Fresenius NephroCare nu se va închide Centrul de dializă din Dej al companiei Fresenius NephroCare - cel mai mare operator de servicii private de dializă din România - nu se va închide, iar bolnavii de rinichi vor beneficia în continuare de asistenţa medicală de care au nevoie, au anunţat, luni, după discuţii derulate la Palatul Administrativ...