Cele mai citite
 


Două gemene, născute de o mamă purtătoare din Ucraina, au fost duse legal în Franţa
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi soţi francezi care au încercat să scoată ilegal din Ucraina două gemene născute de o mamă purtătoare din această ţară au reuşit, în cele din urmă, să ducă fetiţele legal în Franţa, copiii obţinând naţionalitatea ucrainiană, a declarat AFP avocatul lor ucrainian.
Patrice şi Aurelia Le Roch au plecat cu copiii din Ucraina pe 19 august, a anunţat avocatul doar în octombrie, pentru a evita mediatizarea deznodământului acestei afaceri.

'Totul a fost absolut legal. Am parcurs procedura de obţinere a cetăţeniei ucrainiene pentru fetiţe şi apoi ele au obţinut viza Schengen de la o ţară membră a Uniunii Europene', a precizat el, fără să spună despre ce ţară e vorba. Cei doi soţi au plecat cu maşina prin România şi au intrat în spaţiul Schengen, întorcându-se la casa lor din Alencon (vest).

Legale în Ucraina, contractele care implică o mamă purtătoare sunt interzise în Franţa, ţară ce nu eliberează acte de identitate pentru copiii născuţi în acest fel în străinătate. Născute în ianuarie, fetiţele erau astfel apatride. Tatăl şi bunicul lor francezi au fost opriţi şi arestaţi în luna martie la graniţa dintre Ucraina şi Ungaria pentru că aveau copiii ascunşi într-un dulap din maşina de camping. Cei doi au fost condamnaţi în luna mai, în Ucraina, la plata unei amenzi pentru tentativă de 'trecere ilegală de persoane peste graniţă'.

Fetiţele nu pot fi expulzate la expirarea vizei pentru că 'părinţii' lor francezi au început deja procedura de obţinere a cetăţeniei, a mai spus marţi avocatul ucrianian al celor doi. 'Acest lucru poate dura de la un an şi jumătate la trei ani, dar, atâta timp cât procedura este în curs, nimeni nu le poate expulza', a adăugat el. 'Nici nu se pune problema. Copiii sunt declaraţi la autorităţile franceze, au asigurări medicale şi tot ceea ce au copiii francezi. Părinţii sunt foarte mulţumiţi, foarte fericiţi că nu-i deranjează nimeni', a mai afirmat avocatul, care a rămas în legătură cu familia.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Exclusiv-Anton: România este o piaţă volatilă pe care vor intra multe francize România este o piaţă volatilă pe care vor intra, în perioada 2011- 2012, multe francize, a precizat preşedintele Asociaţiei Române de Franciză, Constantin Anton, într-un interviu acordat în exclusivitate AGERPRES, în care prezintă evoluţiile pieţei româneşti de profil.
Infracţiunile depistate de poliţiştii de frontieră, în creştere cu 17% în primul semestru al anului 2011 Numărul infracţiunilor depistate de poliţiştii de frontieră a crescut, în primul semestru al acestui an, cu 17%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010, potrivit bilanţului Poliţiei de Frontieră dat publicităţii luni.
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.
Sibiu: Miopia, tema principală a congresului naţional al medicilor oftalmologi Specialişti oftalmologi din România, Italia, Elveţia, Israel, Ungaria şi Ucraina vor discuta începând de vineri, la Sibiu, despre miopie, în cadrul Congresului anual al Societăţii Române de Lentile de Contact şi al Societăţii Române de Cornee şi Suprafaţă Oculară, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES...