Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Institutul de Oncologie de la Iaşi, la standarde ridicate
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Institutul Regional de Oncologie din Iaşi va fi unul dintre cele mai performante instituţii de profil din ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, cu ocazia unei vizite efectuate marţi la unitatea medicală.

Ministrul Ladislau Ritli a apreciat că noul institut, care are o capacitate de 300 de locuri, îşi poate începe activitatea din luna decembrie, timp în care trebuie angajaţi 500 de specialişti în oncologie, de radioterapie, chirurgie oncologică.


''Am analizat problemele medicale din judeţul Iaşi, respectiv zona de afluenţă Moldova. Sunt foarte multe probleme pe infrastructură şi pe personal. Identificăm două etape majore: oncologie şi urgenţele. În ceea ce priveşte morbiditatea oncologică este foarte mare. Secţia care este acum este inacceptabilă din punct de vedere medical, uman, din toate punctele de vedere. Această nouă clădire va deservi mai multe specializări, respectiv chimioterapie, radioterapie, chirurgie, hematologie'', a declarat presei ministrul Sănătăţii.


Lucrările la noua clădire din curtea fostului Spital de Urgenţe, acum doar o secţie exterioară a Spitalului ''Sfântul Spiridon'', au început în urmă cu aproape 20 de ani. Deşi imobilul a fost proiectat şi construit să fie spital de urgenţe, democrat-liberalii ieşeni au cerut ca acesta să fie Institut Regional de Oncologie, promiţând în schimb că în pavilioanele spitalului, vechi de peste 150 de ani, va fi înfiinţat un Centru de Traumatologie şi Toxicologie. 


Ministrul Sănătăţii a participat luni la Iaşi la festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa.
De asemenea, în cursul serii de luni ministrul a vizitat actualul Institut de Oncologie, iar marţi imobilul în care se află ambulatoriul Spitalului de Urgenţe ''Sfântul Ioan'', unitate medicală care a fost desfiinţată după ce a fost transformată în secţie exterioară a unui alt spital. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou institut oncologic la Iaşi Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că Executivul a aprobat înfiinţarea Institutului Regional de Oncologie Iaşi.
Premierul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, la inaugurarea IRO din Iaşi Premierul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii, Raed Arafat au participat, vineri, la inaugurarea Institutului Regional de Oncologie din Iaşi (est), acesta fiind cea de-a treia unitate medicală de acest gen din România.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Ladislau Ritli: În studenţie trebuie pus accent mai mult pe comunicare, etică, medicina primară şi de urgenţe Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, luni, la Iaşi, că şcoala de medicină trebuie să pună mai mult accent pe medicina primară, pe cea de urgenţe şi etică medicală.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
Iaşi: MS va aloca fondurile necesare finalizării lucrărilor la Institutul Regional Oncologic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat joi dimineaţă, la Iaşi, că până la sfârşitul anului Institutul Regional de Oncologie va fi pus în funcţiune.