Cele mai citite
 


Laureatul Nobelului pentru medicină Ralph Steinman glumea pe seama morţii şi a premiului
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Omul de ştiinţă canadian Ralph Steinman, co-laureat al premiului Nobel pentru medicină decernat luni, dar care nu a mai apucat să se bucure de recunoaşterea comunităţii ştiinţifice pentru că a încetat din viaţă vineri, glumea cu membrii familiei şi cu prietenii săi, cu câteva zile înainte de deces, că nu va mai apuca să afle dacă a câştigat prestigiosul premiu, conform fiicei sale, Alexis Steinman, transmite AFP.
"Medicii ne-au spus că starea sa este foarte gravă", a explicat fiica cercetătorului. Ralph Steinman, 68 de ani, suferea de un cancer de pancreas de 4 ani şi a fost spitalizat în stare gravă la 25 septembrie.

Încă de acum câţiva ani omul de ştiinţă ştia că se află pe lista scurtă a potenţialilor câştigători ai premiului Nobel pentru activitatea sa de cercetare asupra sistemului imunitar, şi "noi glumeam cu el" spunându-i să se ţină tare măcar până luni, când este anunţat Nobelul, a mai povestit ea.

Chiar dacă mai era în viaţă, "nu credeam că ar fi fost suficient de puternic pentru a călători în decembrie la Stockholm şi a intra în posesia premiului, dar ar fi fost extraordinar dacă ar mai fi trăit măcar câteva zile pentru a afla că a câştigat", a mai susţinut fiica savantului,.

Ralph Steinman mai spunea că întreaga familie va trebui să participe la ceremonia de la Stockholm cu capul acoperit pentru a nu face notă discordantă faţă de el, obligat să poarte ceva pe cap din cauza urmelor lăsate de chemoterapie.

"A glumit până la sfârşit... este cel mai curajos om pe care l-am cunoscut", a adăugat ea.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea de cercetare în domeniul sistemului imunitar, recompensată cu Premiul Nobel pentru Medicină Trei oameni de ştiinţă au câştigat luni premiul Nobel pentru Medicină pentru activitatea lor de cercetare în domeniul sistemului imunitar ce a deschis noi căi de tratament şi prevenţie împotriva maladiilor infecţioase şi a cancerului, transmite Associated Press.
Maramureş: Gravidă decedată din cauza gripei noi Baia Mare, 16 dec /Agerpres/ - Femeia gravidă în luna a VII-a, din comuna Petrova, diagnosticată cu gripă nouă în urmă cu cinci zile, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, a precizat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar.
Premiul Nobel pentru Medicină revine japonezului Shinya Yamanaka şi britanicului John Gurdon Premiul Nobel pentru Medicină pe anul 2012 a revenit japonezului Shinya Yamanaka şi britanicului John Gurdon. Anunţul a fost făcut luni, la Stockholm, de secretarul Comitetului Nobel pentru Medicină, Goran K. Hansson, în cadrul unei ceremonii transmise live pe site-ul oficial al Premiilor...
Cluj: Laureatul Premiului Nobel, Harald zur Hausen, a primit titlul de DHC al Universităţii de Medicină Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină, Harald zur Hausen, a primit marţi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj. Este pentru prima dată când instituţia de învăţământ superior oferă un titlu Doctor Honoris Causa unui laureat al Premiului Nobel.
Genomurile a doi laureaţi ai Premiului Nobel îşi dezvăluie secretele Să fie spiritul strălucit al câştigătorilor Premiului Nobel înscris în genomul lor? Dacă cercetătorii sunt departe de lămurirea problemei, au totuşi la îndemână totalitatea secvenţelor ADN-ului de la doi laureaţi ai acestui prestigios premiu. După cel al geneticianului american James Watson, descoperitorul...
Nobelul pentru Medicină a fost câştigat de un trio american pentru un studiu cu privire la enzima telomerază Premiul Nobel pentru Medicină 2009 a fost atribuit omului de ştiinţă australo-american Elizabeth Blackburn şi colegilor săi americani Carol Greider şi Jack Szostak pentru studiul lor asupra enzimei telomerază, a anunţat luni Comitetul Nobel de la Stockholm, informează agenţiile internaţionale de presă...