Cele mai citite
 


Medicul lui Michael Jackson nu le-a spus medicilor de la Urgenţe că i-a administrat starului propofol (proces)
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii care au încercat să-l resusciteze pe Michael Jackson la spitalul din Los Angeles la care acesta a fost transportat de urgenţă în ziua morţii au depus mărturie luni că doctorul personal al cântăreţului nu le-a spus niciodată că i-ar fi dat anestezicul propofol pentru a-l ajuta să doarmă, relatează Reuters şi AP.
Mărturiile au fost depuse în ziua în care procesul pentru omor prin imprudenţă a dr. Conrad Murray a intrat în cea de a doua săptămână. Medicii legişti au stabilit că Michael Jackson, în vârstă de 50 de ani, a murit la 25 iunie 2009 din cauza unei supradoze de propofol şi sedative.

Medicii de la serviciul de urgenţă de la centrul medical UCLA au declarat că starul era deja mort când a ajuns la spital. Totuşi, s-a încercat multă vreme resuscitarea sa, înainte de a i se pronunţa decesul, la ora locală 14.26.

'Evaluarea mea a fost când a ajuns că era mort din punct de vedere clinic', a declarat medicul de urgenţă Richelle Cooper.

Murray le-ar fi spus medicilor, potrivit mărturiei lor, că i-ar fi dat lui Jackson numai sedativul lorazepam. Medicul cardiolog Thao Nguyen a spus în instanţă că nu a reuşit să-l facă pe Murray să explice cât timp a trecut între momentul în care i-a dat cântăreţului lorazepam şi acela în care acesta a încetat să respire.

'El a spus că nu avea nicio idee despre timp, că nu avea un ceas', le-a spus Nguyen juraţilor.

La două zile după moartea lui Michael Jackson, Conrad Murray a recunoscut la poliţie că i-a administrat cântăreţului 25 de miligrame de propofol pentru a-l ajuta să doarmă în ziua în care a murit. Procurorii au spus în instanţă că Murray i-a dat lui Jackson propofolul în jurul orei 10.45, conform declaraţiei sale de la poliţie.

Avocatul lui Murray, J. Michael Flanagan, a întrebat-o pe Richelle Cooper cât timp ar rămâne sedat un pacient care a primit o doză relativ redusă de 25 mg de propofol. 'Dacă a fost sedat cred că, dacă nu avea alte probleme medicale, efectul ar fi trecut în şapte până la zece minute', a spus dr. Cooper.

Procurorii susţin însă că Murray a acţionat iresponsabil administrându-i starului propofol, care poate face ca o persoană să înceteze să respire, la locuinţa sa şi nu la spital, unde există echipamentul necesar pentru resuscitare.

Dr. Cooper a declarat în instanţă că atunci când ea administrează propofol, un medic şi o asistentă supraveghează evoluţia pacientului şi că sunt folosite echipamente pentru monitorizarea inimii şi a respiraţiei.

Paramedicii au depus însă mărturie că nu au văzut astfel de dispozitive medicale în camera lui Michael Jackson.

Conform oficialilor companiei de telefonie, Murray a vorbit la telefonul mobil între 10.45, când se crede că i-a administrat propofolul lui Michael Jackson, şi până la 11.56, când procurorii susţin că a întrerupt o convorbire telefonică atunci când a descoperit că starul nu mai respira.

Avocatul apărării susţine că Murray i-a administrat lui Jackson o doză de propofol şi că acesta ar mai fi luat una singur, care i-ar fi fost fatală, când medicul nu se afla în cameră.

Murray, care a pledat nevinovat, riscă până la patru ani de închisoare dacă va fi condamnat.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Termen în dosarul medicului cardiolog Şerban Brădişteanu, la ÎCCJ Un nou termen în dosarul în care medicul cardiolog Şerban Brădişteanu este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, după ce acesta ar fi încercat să împiedice punerea în executare a pedepsei fostului premier Adrian Năstase, va avea loc luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Bihor: Tabăra MASH din Padiş, prima iniţiere pentru viitorii medici din serviciul de urgenţă Oradea, 1 aug /Agerpres/- Experienţe noi, provocări, informaţii bogate privind salvările în situaţii speciale, dar şi distracţie la munte sunt aşteptările celor 60 de studenţi medicinişti din toată ţara care au plecat joi, din faţa Facultăţii de Medicină din Oradea, în Tabăra MASH, din Padiş.
Instanţa supremă începe miercuri judecarea dosarului medicului Brădişteanu, acuzat de favorizarea lui Adrian Năstase Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe miercuri judecarea dosarului în care medicul cardiolog Şerban Brădişteanu este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, după ce acesta ar fi încercat să împiedice punerea în executare a mandatului de executare a pedepsei fostului premier Adrian...
ÎCCJ judecă dosarul medicului Şerban Brădişteanu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca miercuri dosarul în care medicul cardiolog Şerban Brădişteanu este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, după ce acesta ar fi încercat să împiedice punerea în executare a pedepsei fostului premier Adrian Năstase.
Dosarul medicului Şerban Brădişteanu, amânat pentru 24 aprilie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat miercuri, pentru 24 aprilie, judecarea dosarului în care medicul cardiolog Şerban Brădişteanu este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, după ce acesta ar fi încercat să împiedice punerea în executare a pedepsei fostului premier Adrian Năstase...
Medicul Brădişteanu cere instanţei restituirea dosarului său la Parchet Medicul cardiolog Şerban Brădişteanu a solicitat miercuri judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) restituirea dosarului, în care este acuzat de favorizarea infractorului, la Parchet, în vederea refacerii urmăririi penale.