Cele mai citite
 


Piaţa serviciilor stomatologice se dezvoltă mai ales pe segmentul clinicilor mari
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Piaţa medicinei dentare din România a cunoscut o 'explozie' inclusiv în criză, detaşându-se net faţă de alte ramuri ale medicinei private, scrie revista Capital.

În prezent, multe dintre cabinetele care în urmă cu trei ani erau întâlnite la tot pasul în cartiere fie au dispărut, fie au veniturile considerabil diminuate.Cu toate acestea piaţa a scăzut foarte puţin şi asta pentru că pacienţii cabinetelor s-au orientat spre clinicile mari, care oferă servicii specializate şi complexe.


In Bucureşti, spre exemplu, clinicile dentare sunt tot mai numeroase şi tot mai ingenioase în materie de servicii. În august a.c., German Dentist a inaugurat în România primul 'dental spa' dintr-un mall, concept care funcţionează de ani buni în Europa de Vest. Aici se fac tratamente stomatologice de urgenţă, precum şi tratamente de estetică facială. Mall-ul este cea de-a treia locaţie din Bucureşti acestei clinici fondate în 2001, cu o investiţie iniţială de 50.000 de dolari.
De altfel, aproape toate marile clinici au început cu investiţii similare, după care s-au extins în funcţei de cerere.


,,Am crescut de la un singur scaun stomatologic la 20 în ultimii 20 de ani, a fost o evoluţie organică', spune Oana Taban, director al Dent Estet, clinica cu cea mai mare cifră de afaceri în 2010, anume 8 milioane de lei.Cei de aici nu s-au limitat la stomatologia clasică, astfel că sediul lor a devenit Green Dental, prima clinică de medicină dentară bazată pe conceptul eco. De asemenea, la finele anului 2008 au deschis prima clinică stomatologică din România şi Europa de Est dedicată copiilor şi adolescenţilor, care a necesitat o investiţie de 330.000 euro.


Potrivit directorului Dent Estet, criza a determinat o schimbare în comportamentul pacienţilor. ,,Mult mai atenţi la eficienţa cheltuielilor, pacienţii au ales servicii premium, iar asta ne-a favorizat creşterea', spune Oana Taban.
Piaţa se confruntă cu lipsa specialiştilor cu experienţă, pentru că personalul are doar două extreme de vârstă: fie debutanţi, fie cu experienţă, dar în vârstă, scrie Capital. Generaţia de mijloc a medicilor aproape lipseşte, preferând să lucreze peste hotare.


,,Pentru a compensa acest minus am selectat o echipă internaţională de medici specializaţi', spune directorul DentalMed, Mariana Oancea.
Pe lângă medici, şi o parte din pacienţi au venit tot din străinătate, aşa-numitul turism dentar. Dent Estet, spre exemplu, are pacienţi din Franţa, Italia, Germania şi SUA.


Valoarea pieţei autohtone a serviciilor stomatologice a fost evaluată la 300 milioane euro.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Problemele dentistului italian: concurenţa spaniolă şi tarifele 'low cost' româneşti Stomatologii italieni se confruntă cu numeroase probleme, de la existenţa unei agenţii de turism, Noa Holidays, specializată în turism stomatologic în Europa de Est şi până la numărul redus, numai 900, de locuri pe an la Facultatea de stomatologie. De aceea, 250 de tineri italieni studiază stomatologia...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au operat şi tratat în România anul trecut şi în 2014 Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au tratat în România anul trecut şi în primele cinci luni ale anului 2014, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Norina Forna, preşedintele decanilor de medicină dentară din România şi preşedinte al Societăţii Internaţionale de Reabilitare...