Cele mai citite
 


Prof dr. Daniela Bartoş: Îmi doresc să fiu sănătoasă
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr. Daniela Bartoş, şef secţie medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, medic specialist cardiolog, care împlineşte, miercuri, 60 de ani, a declarat pentru AGERPRES că dorinţa sa cea mai mare este să fie sănătoasă.
Fostul ministru al Sănătăţii a subliniat că şi-a dorit din totdeauna să fie sănătoasă pentru a fi alături de familia sa, dar şi ''de copiii spirituali, medicii rezidenţi''.
"Îmi doresc în continuare să fiu sănătoasă, pentru că dacă sunt sănătoasă pot să-mi văd copiii şi nepoţii crescând, dar şi copiii spirituali, medicii rezidenţi", a spus prof. dr. Daniela Bartoş, în ajunul aniversării zilei de naştere.
Prof. dr. Daniela Bartoş s-a născut la 5 octombrie 1951, în Braşov. A absolvit, în 1976, Facultatea de Medicină Generală Bucureşti. Până în 1978 a fost medic intern prin concurs, apoi în perioada 1979-1981 a fost preparator la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Carol Davila'' şi medic rezident medicină internă.
În 1982 a devenit medic specialist boli interne, iar în 1991 - medic primar boli interne, pentru ca trei ani mai târziu, în 1994, să devină medic specialist cardiolog.
În perioada 1982-1995 a fost asistent universitar la UMF ''Carol Davila'' şi între anii 1992-1996 a fost director adjunct la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. În 1996 dobândeşte competenţă în ecografie abdominală iar în 1997 obţine titlul de Doctor în Ştiinţe Medicale. Un an mai târziu, în 1998, dobândeşte competenţă în conducerea serviciilor medicale sau sociale.
Din 1994 până în prezent este şef secţie medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi din 1995 până în prezent - şef de lucrări la UMF ''Carol Davila''.
A publicat peste 50 de comunicări şi articole în reviste de specialitate şi este coautor al lucrărilor: Ghidul medicului rezident (1998), Ghid de urgenţe în medicina internă (1999), Compendiu de boli cardiovasculare (2000).
În ceea ce priveşte activitatea politică, în legislatura 1996-2000 a fost deputat de Brăila şi vicepreşedinte în Comisia de sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor. În 1996 a fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (ianuarie-august) şi ministru al Sănătăţii (august-decembrie). Din decembrie 2000 până în iunie 2003 a fost ministrul Sănătăţii şi Familiei. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul Florian Popa împlineşte 70 de ani Medicul Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti (2004-2012) s-a născut la 30 martie 1946, la Piatra Neamţ.
Dr. Andrei Georgescu - subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (fişă biografică) Dr. Andrei Georgescu este, din 2003, şeful departamentului Unitate Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Irinel Popescu: Îmi doresc ca în medicina românească să se facă mai multă cercetare fundamentală Profesorul Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din România, îşi aniversează vineri ziua de naştere.
UMF Carol Davila va organiza examenul de Rezidenţiat în 25 noiembrie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va organiza examenul de rezidenţiat în data de 25 noiembrie 2012, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Institutul Clinic Fundeni: Fostul director general al institutului, prof. dr. Dan Tulbure, a decedat Prof. dr. Dan Tulbure, fost director general al Institutului Clinic Fundeni între 2000 şi 2005 şi apoi director al Centrului ATI din acelaşi institut, a decedat, informează un comunicat semnat de managerul general al IC Fundeni, conf.dr.Carmen Orban, şi remis joi AGERPRES.
UMF "Carol Davila" va derula o campanie educativă în liceele din Capitală Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va derula în perioada 11 februarie -11 martie o campanie instructiv-educativă privind promovarea sănătăţii în liceele din Capitală.