Cele mai citite
 


Virusul papilloma răspunzător pentru creşterea numărului de cancere de gât (studiu)
miercuri, 5 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala, Oncologie
 

Numărul de cazurilor de îmbolnăvire de cancer la cavităţii bucale şi gâtului este în creştere în special din cauza infecţiilor virale cu papilloma (HPV), conform unui studiu american, transmite Reuters.

Numărul persoanelor diagnosticate cu cancer cauzat de HPV era deja de trei ori mai mare în 2004 comparativ cu anul 1988, fapt ce-i determină pe experţi să estimeze că schimbările şi diversificarea vieţii sexuale a dus la răspândirea acestui virus şi creşterea numărului de cazuri oncologice.

Infecţia cu HPV este o infecţie foarte comună ce se răspândeşte prin contact sexual.

"Întreaga relaţie dintre cancer şi HPV ne modifică complet ideea despre grupurile de risc, diagnoza cancerelor şi metodele de prevenire", susţine coordonatorul acestui studiu, prof. Maura Gillison de la Ohio State University, conform materialului publicat în ultimul număr al revistei Journal of Clinical Oncology.

Maura Gillison a studiat timp de 20 de ani mostre de ţesut malign recoltate de la 271 de pacienţi suferind de cancer oral şi de gât. Acest tip de cancer denumit orofaringeal apare în partea din spate a limbii, pe amigdale şi în gât.

Ei au descoperit că printre bolnavii de cancer orofaringeal se remarcă un număr crescut de infecţii cu HPV. Pornind de la aceste rezultate ei au estimat că 26/1 milion de oameni din SUA suferă de acest tip de cancer cauzat de HPV, comparativ cu 8/1 milion în 1988.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
HPV nu da doar cancer de col Exista peste 100 de tipuri cunoscute de tulpini ale papilomavirusului uman. În ultimii ani a crescut numarul cazurilor de cancer oral la barbatii activi sexual, atrag atentia specialistii. Statisticile recente arata ca cel putin 50% din persoanele active sexual, atât femei, cât si barbati dobândesc...
Infectiile HPV, cauza a aparitiei cancerului de col uterin Infectia cu Virusul Papiloma Uman (HPV) este una dintre cele mai comune infectii transmise pe cale sexuala, pana la 80% dintre persoanele active din punct de vedere sexual contactand o astfel de infectie la un moment dat in viata. Exista mai mult de 100 de tipuri de HPV, acestea cauzand...
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Eficienţa campaniei de vaccinare HPV depăşeşte aşteptările oamenilor de ştiinţă (studiu) Vaccinul împotriva infecţiei cu Virusul Papiloma Uman (Human Papilloma Virus - HPV), despre care medicii cred că duce la cancer cervical, pare să fie mai eficient decât anticipaseră iniţial specialiştii, potrivit unui studiu recent, ale cărui concluzii au fost publicate online, joi, în jurnalul JAMA...
SUA: experţi americani recomandă vaccinarea şi a băieţilor împotriva HPV Un comitet consultativ al autorităţilor sanitare americane a recomandat marţi extinderea şi la băieţi a vaccinării generalizate împotriva Human Papilloma Virus /HPV/ transmis pe cale sexuală şi responsabil pentru boli venerice şi chiar anumite forme de cancer, informează miercuri AFP.