Cele mai citite
 


ANV: Peste 13.000 de site-uri închise şi milioane de medicamente confiscate, în urma operaţiunii internaţionale PANGEA IV
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 13.000 de site-uri închise, milioane de medicamente confiscate şi zeci de persoane arestate reprezintă bilanţul operaţiunii internaţionale PANGEA IV, la care a participat şi Autoritatea Naţională a Vămilor.
Potrivit unui comunicat al ANV, în perioada 20 - 27 septembrie, Autoritatea a participat la operaţiunea internaţională PANGEA IV, care a vizat comerţul online de medicamente contrafăcute sau ilegale şi a fost coordonată de Interpol, prin Grupul Internaţional de Luptă împotriva Contrafacerii Produselor Medicale (IMPACT), asistat de Organizaţia Mondială a Vămilor.
Scopul operaţiunii PANGEA IV a fost depistarea website-urilor ilegale care comercializează medicamente contrafăcute, confiscarea unor astfel de produse expediate prin colete poştale şi emiterea unui semnal de alarmă pentru consumatori în privinţa pericolului acestora asupra sănătăţii.
La această acţiune internaţională au participat reprezentanţi ai autorităţilor vamale, poliţiei şi agenţiilor de reglementare în domeniul medicamentelor din 81 de ţări, cu sprijinul furnizorilor de servicii Internet, al furnizorilor de servicii de plată electronică şi al furnizorilor de servicii de curierat.
Rezultatele obţinute la nivel global sunt relevante pentru evidenţierea efortului concertat al celor aproximativ 165 de autorităţi implicate, respectiv 13.495 de site-uri închise, 45.419 colete verificate, 7.901 colete confiscate, 2.422.636 medicamente confiscate (304 tablete de autoritatea vamală din România), 55 persoane arestate.
Operaţiunea internaţională PANGEA IV a oferit o oportunitate Autorităţii Naţionale a Vămilor de a participa la o iniţiativă internaţională menită să prevină consumatorii asupra riscurilor la care se expun prin achiziţionarea medicamentelor prin intermediul Internetului. AGERPRES/(AS - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Echipa de detectivi Ray-Ban® „Never Hide" începe lupta împotriva produselor contrafăcute în România – fanii Ray-Ban sunt invitaţi să i se alăture! Luxottica Group, deţinătorul mărcii Ray-Ban, lider mondial în domeniul ochelarilor de soare şi de vedere, anunţă lansarea unei campanii de combatere a fenomenului de produse contrafăcute a ochelarilor de soare Ray-Ban în România, cu implicarea clienţilor săi cei mai loiali.
Piaţa online a medicamentelor de uz uman este interzisă în România, dar există, afirmă experţii în proprietate intelectuală Comercializarea pe internet a medicamentelor de uz uman este interzisă de legislaţia românească în vigoare, iar faptul că o astfel de piaţă funcţionează online este nu numai o ilegalitate, ci şi o ameninţare la adresa sănătăţii oamenilor, a declarat marţi, pentru AGERPRES, consilierul de proprietate...
Vânzări de aproape 10 miliarde de dolari de medicamente contrafăcute în Europa, potrivit unei companii de medicamente Vânzările de medicamente contrafăcute în Europa au ajuns la aproape 10,5 miliarde de dolari, numai anul trecut fiind confiscate mai mult de jumătate de milion de astfel de medicamente pe continent, potrivit datelor furnizate de o companie de medicamente.
UE va folosi un logo pentru a garanta siguranţa achiziţionării de medicamente online Pentru a evita cumpărarea de medicamente contrafăcute pe Internet, consumatorii europeni vor fi ghidaţi de anul viitor de un logo european care garantează fiabilitatea farmaciilor online, a anunţat marţi Comisia Europeană, informează AFP.
Medicamente contrafăcute: Interpolul confiscă peste un milion de gelule, procedează la 76 de interpelări Organizaţia internaţională de poliţie Interpol a anunţat joi confiscarea a peste un milion de gelule de medicamente contrafăcute, vândute pe Internet, precum şi un număr de 76 de interpelări, după o operaţiune întreprinsă timp de o săptămână în 45 de ţări membre ale sale, relatează AFP.
România, citată pentru insuficienta protecţie a proprietăţii intelectuale SUA au deplâns luni comercializarea prin internet a produselor contrafăcute în numeroase ţări şi au citat România printre ţările în care măsurile de combatare a infracţiunilor la adresa proprietăţii intelectuale sunt prea puţin relevante, potrivit raportului anual întocmit de serviciile Reprezentantului...