Cele mai citite
 


Arad: Ambasadorul Belgiei în România, interesat de investiţiile belgiene în ţara noastră
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Belgiei la Bucureşti, Philippe Beke, nu este mulţumit de volumul investiţiilor belgiene în România, apreciind că ''este loc de mai bine''.
Ambasadorul belgian efectuează o vizită de trei zile în judeţul Arad, ocazie cu care, în cursul zilei de miercuri, a avut întâlniri cu reprezentaţii administraţiei publice locale arădene, şi anume cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, cu preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, şi cu prefectul Laurenţiu Călin Bibarţ.
În cadrul discuţiilor pe care Philippe Beke le-a avut cu autorităţile arădene s-a încercat identificarea de noi oportunităţi de colaborare între firmele româneşti şi belgiene, cu această ocazie ambasadorul susţinând că va sprijini orice investiţie belgiană care va fi făcută în partea de vest a României.
Cu acest prilej, ambasadorul a făcut cunoscut faptul că în viitorul apropiat două companii belgiene vor derula investiţii în judeţul Arad.
''Vă informez că, în câteva săptămâni, o companie belgiană - H. Essers - o importantă firmă de pe piaţa transporturilor şi logisticii va începe să opereze prin terminalul pentru containere de la Curtici cu aşa numite 'block trains', o asemenea activitate derulându-se deja prin Oradea. Trenurile care vor circula pentru început, săptămânal, vor transporta containere cu diferite mărfuri în întreaga Europa Centrală şi de Est. De asemenea, un important dezvoltator imobiliar belgian va oferi facilităţi în construcţii şi va începe construcţia a 300 de case în cartierul Aurel Vlaicu al municipiului Arad'', a declarat Philippe Beke, într-o conferinţă de presă.
Totodată, ambasadorul belgian a declarat că apreciază investiţiile în infrastructură care se realizează în această zonă a ţării, în special tronsoanele de autostradă Arad - Timişoara şi Nădlac - Arad.
''Am avut ocazia de multe ori să vizitez această zonă bine dezvoltată din punct de vedere al logisticii transportului. Aud în fiecare zi progresele care se fac la construcţia autostrăzii Arad - Timişoara. Este foarte important faptul că lucrările de construcţie a autostrăzii vor ajuta nu doar companiile, ci şi dezvoltarea economică a zonei'', a spus ambasadorul Belgiei.
Philippe Beke a vizitat, de asemenea, oraşul Lipova, unde s-a întâlnit cu primarul Marius Jurcă. De asemenea, a mers şi la Secţia TBC a Spitalului orăşenesc Lipova şi la Secţia TBC a SCJU Arad.
Vizita la Arad a ambasadorului belgian are loc cu ocazia inaugurării hypermarketului Cora, eveniment ce va avea loc joi. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fundaţia Vodafone România - investiţii de 15 milioane euro în programe sociale Fundaţia Vodafone România a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate în România, că investiţiile derulate în peste 700 de programe sociale se ridică, până în prezent, la valoarea de 15 milioane euro.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Arad: 30 de medici rezidenţi au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie Arad, 14 iul /Agerpres/- 30 de medici rezidenţi în specialitatea Urologie din Centrele universitare Cluj - Napoca, Oradea, Timişoara şi Arad au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie în cadrul workshopului intitulat 'Urologie pe simulator simbionix' care s-a încheiat joi.
Arad: Lucrările la noua Secţie TBC a SCJU sunt în grafic Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat că lucrările de construcţie a noii Secţii tbc a spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad se află în grafic.
Arad: Aparatură medicală de peste jumătate milion de euro adusă la noua secţie de cardiologie de la SCJU Aparatură medicală în valoare de peste 500.000 euro a fost descărcată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru dotarea noii secţii private de cardiologie intervenţională care va funcţiona în cadrul unităţii medicale.
MedLife a deschis al patrulea spital din Bucureşti, investiţie de 1,4 milioane de euro MedLife a inaugurat, joi, Spitalul MedLife Titan, investiţie de 1,4 milioane de euro, cea de-a patra unitate din reţeaua sa de sănătate din Bucureşti, au anunţat, joi, reprezentanţi ai MedLife.