Cele mai citite
 


Botoşani: Sute de elevi găsiţi cu păduchi la triajul de început de an şcolar
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 300 de elevi din judeţul Botoşani au fost depistaţi, la început de an şcolar, cu păduchi, râie şi alte boli de piele, în urma triajului epidemiologic efectuat în şcoli de cadrele medicale, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul medical al DSP, Stela Creţu.
Potrivit acesteia, au fost verificaţi aproape 50.000 de elevi.
Rezultatele verificărilor arată că 245 de elevi aveau păduchi, iar alţi 16 scabie. Cele mai multe cazuri de pediculoză au fost depistate la elevi din învăţământul general şi liceal. În urma triajului au mai fost evidenţiate 13 cazuri de angine virale şi 71 cazuri de micoze.
"De menţionat că la nivelul creşelor nu au fost înregistrate cazuri de scabie sau pediculoză. Faţă de anii anteriori, a existat mai multă preocupare din partea părinţilor să aibă grijă de sănătatea copiilor. Drept urmare, copiii sunt mai îngrijiţi", a afirmat Stela Creţu.
Triajul epidemiologic nu s-a făcut în toate unităţile de învăţământ, din cauza refuzului medicilor de familie de a presta acest serviciu neplătit.
Vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, medicul Doru Culiceanu, a susţine că asistenţa medicală şcolară şi cea comunitară trebuie asigurată de comunitatea locală.
"Noi am trimis şi un model de convenţii de furnizare servicii de medicină care ar putea fi încheiate între primării şi medicii de familie, însă nu există deschidere din partea autorităţilor. În aceste convenţii, se precizează cum se prestează serviciul, iar contravaloarea serviciilor se virează în contul cabinetelor. Nu vor să înţeleagă că, decât să angajeze un medic, ies mai ieftin să plătească un serviciu", a precizat Doru Culiceanu.
În judeţul Botoşani există peste 78.000 de elevi. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Peste o sută de elevi depistaţi în şcoli cu păduchi şi râie Peste o sută de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie în şcolile din judeţul Brăila în urma triajului epidemiologic realizat pentru evitarea răspândirii bolilor infecţioase şi parazitare în colectivităţile şcolare, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Brăila.
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.
Constanţa: Aproape 300 de elevi, depistaţi cu păduchi, râie şi micoze Circa 1.100 din totalul de aproape 79.000 de preşcolari şi elevi din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite afecţiuni medicale, printre care 270 de cazuri de scabie, pediculoză şi micoze.
Bistriţa-Năsăud: Peste 200 de copii cu păduchi şi râie, depistaţi în şcoli Peste 200 de copii cu păduchi şi râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai mulţi provenind din mediul rural.
Brăila: Peste 130 de elevi, descoperiţi cu râie şi păduchi Brăila, 5 oct /Agerpres/ - Peste 130 de elevi din judeţul Brăila au fost depistaţi cu râie şi păduchi, la început de an şcolar, în urma triajului epidemiologic făcut de către personalul medical din şcoli şi grădiniţe.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 200 de elevi cu păduchi, găsiţi în şcolile bistriţene Aproape 200 de elevi cu păduchi şi alţi circa 30 cu râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate joi AGERPRES.