Cele mai citite
 


Sălaj: Cinci cazuri de botulism
joi, 27 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci săteni, membri ai unei familii din localitatea Valea Pomilor, s-au îmbolnăvit de botulism după ce au consumat carne de porc infestată cu toxina botulinică, transmite corespondentul Agerpres.
'Este vorba de cinci persoane, rude de gradul I, din cadrul unei familii din Valea Pomilor, cărora li s-a confirmat astăzi diagnosticul de botulism. Se pare că ei au consumat carne de la câţiva porci tăiaţi în urmă cu câteva săptămâni, carnea conservată în untură fiind infestată cu toxina botulinică', a declarat, miercuri, Virgil Ţurcaş, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj.

Acesta a precizat faptul că cei cinci bolnavi sunt internaţi încă de luni la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj Napoca, starea lor fiind stabilă în acest moment.
Ţurcaş a mai precizat faptul că toată carnea de porc infestată a fost distrusă, de la îmbolnăvire scăpând doi minori, care nu au consumat carne.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Toxina botulinica, solutia pentru axile uscate intreaga vara Odata cu sosirea verii, incepe si agravarea problemelor legate de transpiratia excesiva. In cazul multor persoane, deodorantele sau antiperspirantele din comert nu sunt suficient de puternice pentru a opri transpiratia si, odata cu aceasta, mirosul neplacut. Problema devine atat de ...
Cand trebuie sa apelezi la toxina botulinica si la ce rezultate sa te astepti De fiecare data cand zambim, radem sau ne incruntam, muschii delicati de sub piele se contracta, dand nastere ridurilor si pliurilor cutanate de expresie. De-a lungul timpului, contractia constanta si sustinuta a acestor muschi poate duce la adancirea pliurilor si la permanentizarea acestora...
A fost descoperit un nou tip de toxină botulinică, dar detaliile sunt secrete din raţiuni de securitate Cercetători din cadrul Departamentului pentru sănătate publică din California au raportat descoperirea, pentru prima dată în ultimii 40 de ani, a unei noi tulpini de toxină botulinică. Despre această descoperire s-a scris în două articole şi un editorial publicate în prestigioasa revistă ştiinţifică...
Bistriţa-Năsăud: Suspiciune de botulism la o femeie de 50 de ani Bistriţa, 3 feb /Agerpres/ - O femeie de 50 de ani din municipiul Bistriţa este internată la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă cu suspiciunea de botulism, după ce, spune ea, a consumat în urmă cu o săptămână o conservă de peşte.
Bistriţa-Năsăud: O femeie diagnosticată cu botulism a murit O femeie de 50 de ani din municipiul Bistriţa, diagnosticată în urmă cu trei săptămâni cu botulism, a murit duminică într-o clinică din Târgu Mureş, în urma complicaţiilor apărute din cauza bolii.
Bistriţa-Năsăud: Botulism confirmat la o femeie de 50 de ani Bistriţa, 8 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, luni, diagnosticul de botulism pus de medicii bistriţeni unei femei de 50 de ani, din municipiul Bistriţa, care a fost internată în urmă cu o săptămână în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, însă nu...