Cele mai citite
 


Braşov: Pregătiri la Codlea pentru redeschiderea spitalului
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul municipal din Codlea, închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie, se pregăteşte pentru redeschidere.
Fostul director al unităţii medicale dr. Claudia Coste a declarat miercuri pentru AGERPRES că în spital se face curat, după ce o comisie de la primărie a desigilat toate spaţiile.
"Este necesar să se facă o curăţenie generală peste tot având în vedere că de la 1 aprilie totul a fost închis, după care Sanepidul va da autorizaţia de funcţionare. Aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii clasificarea spitalului, după ce săptămâna trecută a aprobat structura de funcţionare a acestuia. Mai multe detalii în legătură cu structura de funcţionare nu vă pot oferi", a precizat dr. Claudia Coste.
În legătură cu personalul care va deservi spitalul, aceasta a arătat că începând de luni asistente şi infirmiere se prezintă la unitatea medicală pentru definitivarea dosarelor de încadrare.
La rândul său, viceprimarul municipiului Codlea Ivan Călin a declarat pentru AGERPRES că după discuţiile purtate săptămâna trecută la Ministerul Sănătăţii, spitalul va funcţiona cu patru secţii: pediatrie, interne, ambulatoriu şi o secţie de urgenţe.
"Deocamdată aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii clasificarea spitalului", a afirmat Călin Ivan.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Kovacs Attila preciza săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii a aprobat pentru funcţionarea spitalului un număr de 40 de paturi.
După clasificare, spitalul va putea încheia un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru finanţarea serviciilor medicale, urmând ca şi municipalitatea să finanţeze partea de cheltuieli cu utilităţile.
Ministerul Sănătăţii a închis la 1 aprilie în judeţul Braşov spitalele din municipiile Codlea şi Săcele şi din oraşul Victoria. Spitalul din Săcele este închis în continuare, iar cel din Victoria este în curs de privatizare cu o firmă de profil din judeţul Sibiu. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, cu un buget pe 2017 mai mare cu 15% comparativ cu anul trecut Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov beneficiază în 2017 de un buget mai mare cu până la 15%, comparativ cu anul trecut, pentru servicii medicale, medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, ce sunt acordate asiguraţilor, au informat miercuri reprezentanţi ai instituţiei,...
Braşov: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea spitalului din Săcele Ministerul Sănătăţii a aprobat, în 31 ianuarie a.c, structura de organizare pentru redeschiderea Spitalului din municipiul Săcele, închis de Ministerul Sănătăţii pe 1 aprilie 2011, urmând să primească şi clasificarea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean...
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...
Braşov: La spitalul din Codlea s-a redeschis secţia de îngrijiri paleative Secţia de îngrijiri paleative a fost redeschisă luni, la Spitalul din Codlea după ce unitatea a respectat planul de conformare cerut de Ministerul Sănătăţii în luna octombrie 2011, când spitalul a fost redeschis după ce a fost închis la 1 aprilie 2011 de Ministerul Sănătăţii.
Braşov: Spitalul din Codlea s-a redeschis Braşov ,24 oct/Agerpres/- Spitalul municipal din Codlea, închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie a fost redeschis luni, el funcţionând în prezent cu două secţii, interne şi pediatrie, având o capacitate de 40 de paturi. Pentru secţia interne sunt 25 de paturi din care cinci pentru reumatologie, opt...
Braşov: Medici amendaţi pentru emiterea incorectă a concediilor medicale Un număr de 20 de medici dintre cei 75 controlaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în Braşov, Făgăraş şi Codlea au fost amendaţi în perioada 31 mai-9 iunie în baza OUG 158 /2010 privind emiterea de concedii medicale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele directorul general...