Cele mai citite
 


Cluj: Congresul de medicină dentară 'Transilvania', dedicat practicilor moderne din domeniu
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor Dentişti Cluj organizează, între 12 şi 15 octombrie, cel de-al II-lea Congres de medicină dentară "Transilvania", cu tema "Concepte consacrate şi moderne de reabilitare morfo-funcţională în medicina dentară".
Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES de CMD Cluj, congresul are ca scop actualizarea cunoştinţelor în domeniu, promovarea noilor tehnologii din sfera medicinei dentare şi includerea acestora în oferta de servicii.
Reuniunea de la Cluj-Napoca va fi precedată, pe 12 octombrie, de conferinţa cu tema "Prevenirea şi managementul situaţiilor de malpraxis", care se va desfăşura la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca. Specialiştii vor discuta subiecte legate de legislaţia medicală, prevenirea şi gestionarea riscului de malpraxis medical.
Congresul este organizat în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice şi Societatea Română de Chirurgie Orală şi Maxilofacială.
Pe de altă parte, potrivit comunicatului de presă, în acest an, în judeţul Cluj au fost avizate pentru funcţionare 649 de cabinete medicale stomatologice, dintre care 576 în mediul urban şi 73 în mediul rural. În municipiul Cluj-Napoca funcţionează, în prezent, 466 cabinete medicale stomatologice, iar în municipiul Turda - 35. La Câmpia Turzii sunt 14 cabinete, la Dej - 39, la Gherla - 14, iar la Huedin - 8. AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Congresul Societăţii Române de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială Specialişti de renume din ţară şi din străinătate prezintă, începând de joi, timp de două zile, la lucrările celui de al X-lea Congres al Societăţii Române de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, teme de interes privind noile tehnici şi tratamentele moderne folosite în acest domeniu al medicinii.
Cluj: Conferinţă dedicată prevenirii situaţiilor de malpraxis Peste 100 de medici stomatologi clujeni discută, miercuri, la conferinţa cu tema "Prevenirea şi managementul situaţiilor de malpraxis", care se desfăşoară la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca, despre zonele de vulnerabilitate ale practicii medicale, gestionarea riscului de malpraxis medical...
Cluj: Program menit să ridice nivelul pregătirii profesionale a medicilor stomatologi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca va derula, timp de trei ani, un proiect cofinanţat cu suma de 2.025.000 de euro (8.677.355 de lei) din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, având ca obiectiv formarea...
Iaşi: Participare reprezentativă la cel de-al V-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste două sute de specialişti în medicină dentară din întreaga lume se află, în perioada 21-23 martie, la Iaşi, pentru a lua parte la cel de-al V-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie.
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
UMF Cluj organizează admitere pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" începe luni înscrierile pentru admitere, care va avea loc în data de 25 iulie 2016, pentru trei programe de studiu.