Cele mai citite
 


Cluj: Rinichii unei fetiţe de 10 ani, victima unui accident rutier, transplantaţi la doi pacienţi
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rinichii unei fetiţe în vârstă de zece ani, victimă a unui accident rutier, au fost transplantaţi la doi pacienţi, operaţiile fiind realizate succesiv, în noaptea de marţi spre miercuri, de o echipă de medici condusă de şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj, chirurgul Mihai Lucan.
Acesta a mai precizat că cele două paciente, o tânără în vârstă de 24 de ani şi o altă fetiţă de 12 ani, se simt bine în urma operaţiei.
"Transplantul de rinichi a fost realizat în cursul nopţii la ICUTR Cluj. Este vorba despre un donator de 10 ani, o fetiţă din Oradea, de la care s-au prelevat ficatul şi cei doi rinichi. Rinichii au ajuns la Cluj, unde au fost transplantaţi la o fetiţă de 12 ani şi la o tânara de 24 de ani, suferindă de insuficienţă renală cronică. Cronologic avea 24 de ani, dar biologic are vârsta apropiata de cea a donatorului şi cântăreşte doar vreo 40 de kilograme. Rinichii funcţionează foarte bine, iar pacienţii au o evoluţie post operatorie foarte bună", a spus Lucan.
Medicul a mai precizat că fetiţa care are 12 ani este bolnavă de şase ani, iar de câteva luni supravieţuieşte cu ajutorul dializei.
Mihai Lucan a mai declarat că în luna septembrie, la ICUTR Cluj, au fost realizate 90 de operaţii de transplant. AGERPRES/(A - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doi copii au fost operaţi la Cluj pentru a li se transplanta rinichii prelevaţi de la un băieţel de cinci ani Cluj-Napoca, 14 ian /Agerpres/ - Doi copii, dintre care unul de doi ani, au fost operaţi, vineri, de o echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, pentru a li se transplanta rinichii prelevaţi de la un băieţel de cinci ani.
Cluj: Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal şi Agenţia Naţională de Transplant, reclamate la Parchet Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj o plângere împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), condus de prof. univ. dr. Mihai...
O echipă de chirurgi clujeni va realiza un transplant dual de rinichi, la acelaşi pacient Rinichii unei fetiţe de opt ani, care a murit în urma unui accident de tren, vor fi donaţi unui tânăr de 30 de ani, care s-a dovedit a fi singurul pacient compatibil din punct de vedere imunologic.
Cluj: Premieră medicală la Institutul de Transplant Renal O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj, condusă de profesorul Mihai Lucan, a realizat miercuri, în premieră naţională, o operaţie de transplant de rinichi unui pacient care a mai suferit, în urmă cu şase ani, şi un transplant cardiac.
Cluj: Dublu transplant, renal şi pancreatic, la ICUTR Institutul Clinic de Urologie şi transplant renal (ICUTR) Cluj a efectuat două duble operaţii de transplant renal şi pancreatic, primele după o întrerupere de opt ani.
Cluj: Alexandru Arşinel va fi consultat de medici austrieci şi italieni Şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca, Mihai Lucan, a spus, luni, că actorul Alexandru Arşinel va fi consultat şi de medici din Italia şi Austria.