Cele mai citite
 


Congresul Naţional de Psihotraumatologie, la prima ediţie
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima ediţie a Congresului Naţional de Psihotraumatologie care începe joi, la Bucureşti, se doreşte a fi un forum profesional de o ridicată valoare ştiinţifică, prin care specialiştii să poată prezenta şi dezbate experienţe profesionale, trecute şi prezente, din domeniul psihotraumatologiei şi ştiinţelor conexe, arată un comunicat remis presei.
Într-o perioadă de evoluţie umană în care cotidianul devine din ce în ce mai împovărător, iar experienţele negative lasă urme din ce în ce mai greu de atenuat, trauma capătă forme şi valenţe noi şi afectează viaţa umană în toate aspectele sale, spune comunicatul.
Reuniunea ştiinţifică îşi doreşte să surprindă toate aceste forme, să le încadreze în contextul social prezent şi, prin schimbul de experienţă dintre specialiştii ce vor fi prezenţi, să identifice metodele şi instrumentele disponibile în acest moment pentru îmbunătăţirea vieţii celor afectaţi.
Congresul se axează pe trei mari teme - Clinică, Organizaţională şi Socială. Secţiunea Organizaţională acoperă aspecte legate de trauma umană în viaţă profesională şi se axează pe organizaţii, din perspectiva abordării traumei. Secţiunea Socială acoperă aspecte ale traumei umane la nivelul comunităţilor şi al întregii societăţi, incluzând prezentări şi seminarii susţinute de specialişti din domeniile: psihologie socială, sociologie, asistenţă socială şi alte ştiinţe sociale. Secţiunea Clinică acoperă aspectele clinice şi medicale ale traumei, incluzând prezentări şi seminarii susţinute de specialişti din domeniile psihologiei, psihiatriei, psihoterapiei, medicinei şi a altor ştiinţe din sfera serviciilor de sănătate umană.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima ediţie a Congresului Naţional de Psihotraumatologie Prima ediţie a Congresului Naţional de Psihotraumatologie care începe joi, la Bucureşti, se doreşte a fi un forum profesional de o ridicată valoare ştiinţifică, prin care specialiştii să poată prezenta şi dezbate experienţe profesionale, trecute şi prezente, din domeniul psihotraumatologiei şi ştiinţelor...
Medical Forum Bucureşti În perioada 16-17 mai, mf – Ziarul Medicului de Familie împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familiei organizează la Hotel Ramada Parc Medical Forum Bucureşti, un eveniment cu tradiţie dedicat medicilor de familie.
Prima clinică mobilă a Armatei Salvării, inaugurată la Bucureşti; Coordonator proiect: E o ambulanţă socială Prima Clinică medicală mobilă a Armatei Salvării, finanţată prin granturi norvegiene, a fost inaugurată joi, în Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.
Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii din Capitală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al asociaţiei, Sabina Nicolae.
Polisano pariaza pe Bucuresti! - Medici de top si cu experienta vasta se alatura echipei Incepand cu aceasta luna, Clinicile Polisano isi dubleaza echipa de cadre medicale fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 100 de angajati in cele doua centre din Cuza Voda si Anchor Plaza. Clinicile si-au extins de asemenea si serviciile medicale oferite, acoperind in prezent un numar...