Cele mai citite
 


Dr. Al.Brezoiescu: Plafonul rămâne în continuare foarte scăzut
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Bucureşti, dr. Alexandru Brezoiescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cu prilejul deschiderii Congresului Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice, că plafonul pe care îl dă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate prin contractul-cadru rămâne în continuare foarte mic, doar 1.000 de lei pentru un doctor.

''Tarifele nu mai sunt modificate de ani de zile şi sunt departe de realitate'', a mai spus medicul, menţionând că acest plafon este în defavoarea pacientului.
În ceea ce priveşte tratamentele pe care pacienţii le fac în cabinetele dentare, dr. Brezoiescu a menţionat că în ultimul timp vin numai pentru probleme mici şi nu pentru lucrări complexe, ceea ce face ca problemele pe care le au să se agraveze.
Acesta a mai spus că şi în cabinetele medicale dentare se resimte criza, numărul celor care vin la tratament fiind în scădere.
Dr. Brezoiescu a făcut referire şi la numărul medicilor care pleacă din ţară, accentuând că acesta a crescut faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte medicina şcolară, se constată că ar fi necesar un program pentru a putea urmări problemele copiilor care vin la şcoală şi sunt examinaţi de medicul dentist.
Medicul Horia Georgescu a subliniat că este necesară o metodă de lucru standardizată, o metodologie de lucru. În opinia sa, ar trebui ca medicul dentist să aibă grijă de un grup de copii dintr-o clasă pe care să-i examineze, să vadă care sunt principalele afecţiuni, în special să aibă în vedere molarul de 6 ani şi cariile, iar anul următor să fie reevaluat pentru a vedea dacă între timp s-a îmbunătăţit sau înrăutăţit starea sănătăţii bucale.
Medicii şcolari dentişti spun că sunt preocupaţi de consultul acestora numai că un impediment din ce în ce mai frecvent este acela că părinţii nu îi lasă pe copii să meargă la cabinetul stomatologic de la şcoală.
Dr. Marius Savu, directorul general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, a declarat pentru AGERPRES că fişa postului medicului stomatolog şcolar prevede şi educaţia în şcoală, nu numai tratamentele şi, prin urmare, nu este necesar un program special.
În ceea ce priveşte dotările cabinetelor stomatologice din şcoli, acesta a precizat că pe măsura resurselor financiare bugetare se încearcă înlocuirea aparaturii. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A. Brezoescu: CNAS ar trebui să încheie contract direct cu pacienţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să încheie contract direct cu pacienţii în domeniul dentar, astfel încât medicul specialist să realizeze lucrările necesare, care să fie apoi decontate de CNAS, a susţinut, miercuri, într-o conferinţă de presă, dr. Alexandru Brezoescu, preşedintele...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
Cristian Buşoi: Până în prezent au fost tipărite peste 4.000.000 de carduri de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a tipărit până în prezent peste 4.000.000 de carduri de sănătate, distribuirea acestora urmând să se facă, gratuit, prin poştă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.
Cristian Buşoi: Fondurile alocate în 2013 au făcut posibilă rezolvarea unor probleme importante Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a avut în 2013 cel mai mare buget din istorie, respectiv 23,123 miliarde lei, care a ajutat la rezolvarea unor probleme din sistem, însă finanţarea rămâne insuficientă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.