Cele mai citite
 


Gorj: La Universitatea 'Constantin Brâncuşi' nu vor mai funcţiona patru programe considerate neperformante
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O serie de programe de studii derulate la Universitatea "Constantin Brâncuşi" nu vor mai funcţiona din acest an universitar, conducerea unităţii de învăţământ superior considerându-le ca fiind neperformante.
Rectorul Universităţii "Constantin Brâncuşi" (UCB), Adrian Gorun, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în urma realizării clasamentului universităţilor din ţară întocmit de Ministerul Sănătăţii, la unitatea din Târgu-Jiu au fost evaluate 19 programe de studii, unul fiind clasat în categoria A, opt în categoria C, patru în categoria D, iar în categoria E au fost incluse şase programe. El a menţionat că patru din aceste ultime şase programe de studii neperformante se află de o perioadă de timp în proces de conservarea, nemaifiind organizată admitere la cele patru specializări.
"Este vorba despre programele de Ordine Publică, Istorie, Comunicare şi relaţii publice şi Arte plastice. Prin evaluare internă, încă din 2009, s-a hotărât intrarea în conservare a programului Comunicare şi relaţii publice, iar din 2010, intrarea în lichidare a programelor Istorie, Ordine şi siguranţă publică, Pedagogia artelor plastice şi decorative şi Limba şi literatura română/Limba şi literatura engleză. Mai avem în analiză programul de Marketing din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi unul de la Inginerie, care sunt tot în categoria E. Vom renunţa la programele neperformante, multe sunt în curs de lichidare deja. Consider că atât clasificarea universităţilor, cât şi ierarhizarea programelor sunt incomplete, generând consecinţe nedrepte şi nefaste pentru sistem", a precizat Adrian Gorun.
Rectorul UCB a menţionat că, deşi opt programe de studii ale universităţii au fost clasate în categoria C, nu au fost acordate locuri bugetate la programele de master din această categorie, fapt care arată că instituţia de învăţământ superior a fost defavorizată.
Gorun a adăugat că, date fiind clasificările viitoare, UCB îşi propune pentru următorii doi ani, ca obiectiv maxim, accederea în categoria B, acum aflându-se în C prin comasarea mai multor facultăţi în vederea sporirii eficacităţii.
"În vederea creşterii eficacităţii în activitatea UCB, am decis ca Facultatea de Ştiinţe Juridice să fie comasată cu cea de Administraţie Publică. Din acelaşi motiv, Facultatea de Ştiinţe Medicale va prelua domeniul filologie şi programe de studii de educaţie fizică, kinetoterapie şi asistenţă medicală", a mai spus Adrian Gorun. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Gorj: Asistentă sancţionată de SJU Târgu-Jiu în cazul unui făt decedat în luna ianuarie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a luat măsuri în cazul morţii unui făt în luna ianuarie. Astfel, a fost sancţionată asistenta care s-a ocupat de gravidă, cu o tăiere de 10% din salariu pentru trei luni, şi a fost acceptată demisia şefului secţiei de Obstetrică, a declarat joi...