Cele mai citite
 


Peste un milion de lei amenzi aplicate de Direcţia de Sănătate Bucureşti
joi, 27 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) a aplicat 387 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.009.600 de lei şi a interzis consumului uman 45,88 kilograme de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, informează un comunicat remis miercuri de Prefectură.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor a Municipiului Bucureşti (DSVSAMB) a aplicat 306 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.697.700 de lei şi a dispus interzicerea desfăşurării activităţii în 13 unităţi iar la opt unităţi s-a dispus suspendarea temporară până la remedierea deficienţelor constatate, a anunţat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, Marius Hofman, şef serviciu Inspecţii şi Control la DSVSAMB.

Inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti - Ilfov au efectuat, în perioada 1 iunie - 15 august, 2.068 de acţiuni de control, aplicând sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.629.000 de lei.

Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bucureşti - Ilfov a efectuat 1.537 de controale, în urma cărora s-au constatat 962 de deficienţe: 28 de lucrări neautorizate, zece deficienţe privind încălcarea autorizaţiilor de construire emise, cinci deficienţe referitoare la lipsa personalului autorizat şi 919 privind încălcarea normelor tehnice în vigoare aplicabile. Acestea au dus la sancţionarea celor responsabili cu amenzi contravenţionale de 400.940 de lei.

De asemenea, au fost promovate şase acţiuni în instanţele judecătoreşti, prin care s-a cerut desfiinţarea unor construcţii şi au fost formulate cinci plângeri penale, prin care au fost sesizate organele de cercetare penală cu privire la comiterea unor infracţiuni în domeniul de activitate al construcţiilor.

În altă ordine de idei, în aceeaşi şedinţă s-a discutat şi despre situaţia investiţiilor în unităţi de învăţământ, investiţii realizate prin buget alocat de fiecare consiliu local de sector: total unităţi învăţământ preuniversitar în Capitală - 457; investiţii în 148 unităţi; finalizate până la 15 septembrie - 95 unităţi; finalizate până la 31 decembrie - 24 unităţi; licitaţii deschise - patru unităţi.

Pentru anul şcolar 2009-2010 toate cererile de înscriere în învăţământul şcolar şi preşcolar sunt soluţionate.
DSPMB a prezentat situaţia obiectivelor (cantină, internat, sala sport, săli de clasă etc.) avizate în Capitală: total obiective - 799, obiective autorizate - 608, obiective în curs de autorizare - 33, obiective fără autorizaţie - 158.

Situaţia pe unităţile de învăţământ se prezintă astfel: total unităţi de învăţământ în Capitală - 457, autorizate - 364, în curs de autorizare (până la 15 septembrie) - 52, fără autorizaţie - 40.

Direcţia Sanitar-Veterinară a Municipiului Bucureşti a prezentat o situaţie a cererilor de avizare: sector 1 - solicitate 33, avizate - 33; sector 2 - solicitate 42, avizate 40; sector 3 - solicitate 75, avizate 73; sector 4 - solicitate 37, avizate 36; sector 5 - solicitate 7, avizate 7, sector 6 - solicitate 4, avizate 4.

În ceea ce priveşte situaţia investiţiilor realizate de primăriile de sector în lucrări de reparaţii şi igienizare, în sectorul 1 s-au reabilitat 75 unităţi de învăţământ, în sectorul 2 - 67, sectorul 3 - 49, sectorul 4 - 60 şi sectorul 6 - 66. Sectorul 5 nu a comunicat situaţia investiţiilor în infrastructura şcolară.
De asemenea, până pe 31 decembrie urmează să fie reabilitate încă opt unităţi în Bucureşti (două în sectorul 1, una în sectorul 3, cinci în programul BEI).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Susanu (Protecţia Consumatorului): Restaurantul în care s-au întoxicat 43 de turişti ar trebui închis pe perioada anchetei Restaurantul în care mai mulţi clienţi au acuzat toxiinfecţie alimentară ar trebui închis pe durata anchetei, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Sorin Susanu, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului.
Mureş: Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea a opt firme din cauza curăţeniei precare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a anunţat, joi, pe site-ul propriu, că a suspendat activitatea a opt firme din cauza curăţeniei precare, a acordat 32 de avertismente şi a aplicat amenzi de peste 166.700 lei, în urma celor 1.192 de controale efectuate în primul semestru al acestui an.
Constanţa: Tone de alimente expirate, confiscate de DSVSA Aproape şase tone de produse alimentare expirate au fost confiscate de medicii veterinari constănţeni în urma unor controale efectuate la unităţi de alimentaţie publică, măcelării, cofetării, patiserii şi pieţe agroalimentare.
Bistriţa-Năsăud: Zeci de amenzi aplicate şi două infracţiuni constatate în urma unor controale la magazine din judeţ Peste 20 de amenzi şi două dosare penale pentru evaziune fiscală, respectiv vânzare de mărfuri contrafăcute sunt rezultatul unui control efectuat de către poliţişti, comisarii de la Protecţia Consumatorului şi lucrătorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în mai multe localităţi...
Sibiu: Amenzi pentru restaurantul unde s-au îmbolnăvit de Revelion 43 de turişti Bucătarul şef al restaurantului unde, de Revelion, s-au îmbolnăvit 43 de turişti, având toxiinfecţie alimentară, a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu cu 800 de lei, au precizat marţi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.
Teleorman: Amenzi de peste 37.000 de lei, aplicate de Direcţia de Sănătate Publică în primul semestru Peste 37.000 de lei reprezintă valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate în primul semestru din acest an în urma controalelor efectuate de specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, a declarat vineri pentru AGERPRES şeful acestei instituţii, Mioara Comana.