Cele mai citite
 


Iaşi: Spitalul de Recuperare se va dota cu 10 paturi noi
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Reumatologie
 

Conducerea Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi a reuşit să obţină finanţare pentru dotarea Secţiei Reumatologie cu mobilier special de spital, susţin reprezentanţii unităţii medicale.

Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare din Iaşi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că proiectul a trecut cu succes de toate etapele de evaluare, el vizând dotarea Secţiei Clinice Reumatologie cu 10 paturi noi, cu saltea şi perfuzor incluse, cu cel puţin o articulaţie şi noptieră de spital. Pentru aceasta, conducerea spitalului va cheltui 27.500 de lei, din care 22.000 de lei obţinuţi prin acest proiect.
Conform sursei citate, ultima etapă a constat în aprecierea publică şi votul electronic, pe platforma online a organizatorului. Astfel, din cele 151 de proiecte evaluate, cel care vizează "Dotarea Secţiei Reumatologie din cadrul Spitalului de Recuperare Iaşi" a acumulat 2.987 de voturi, clasându-se pe locul I. Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a concurat cu alte patru spitale, din Târgu-Jiu, Câmpia Turzii, Lugoj, Târgu Neamţ, dar şi cu alte 253 de ONG-uri şi şcoli din toată ţara.
"Iniţiativa noastră face parte din dezideratul permanent de a găsi alternative de finanţare pentru spital. Chiar dacă suma maximă acordată de finanţator per proiect, în cadrul acestui program adresat comunităţilor din toată ţara, este redusă în comparaţie cu necesităţile Spitalului de Recuperare, putem spune că a fost o şansă pe care am dorit să o fructificăm datorită ieşenilor care au fost alături de noi", a explicat Carmen Cumpăt.
Spitalul de Recuperare este singurul din ţară care are saună proprie de apă minerală sulfuroasă cu concentraţie de sulf mai mare ca la Băile Herculane, sectorul de tratament fiind încadrat la toate nivelele de personal de specialitate. Anual la Spitalul de Recuperare din Iaşi sunt internaţi în regim continuu aproximativ 3.000 de persoane, iar alte 2.000 de bolnavi sunt trataţi anual cu internare de zi sau pentru tratamente specifice, proceduri specifice precum fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie, termoterapie.
Potrivit sursei citate, mobilierul secţiei de reumatologie, singura de profil din zona de Nord-Est a României, este actualmente din 1978, iar paturile sunt într-un grad avansat de degradare, ceea ce afectează în mod negativ starea pacienţilor. AGERPRES/(A, AS - Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Mureş: Proiect cu finanţare europeană nerambursabilă pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical RSC Consulting, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare Cluj şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, au lansat miercuri, la Târgu Mureş, proiectul 'EMC - Educaţie Medicală Continuă', pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare a fost preluat de CJ fără nicio datorie Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj fără nicio datorie, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul medical al unităţii sanitare, dr. Emil Bogdan.
Iaşi: Cea de-a opta ediţie a Zilelor Spitalului de Recuperare Peste 320 de medici şi asistenţi medicali sunt aşteptaţi să participe, în perioada 15-27 martie, la manifestările ştiinţifice organizate la Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi cu prilejul aniversării a 22 de ani de la înfiinţarea acestuia.
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.