Cele mai citite
 


Piaţa farmaceutică în timp de criză, tema Forumului Pharma
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa farmaceutică românească este vizibil marcată de efectele crizei mondiale şi de schimbările survenite în ultimii ani, anul 2011 anunţându-se ca fiind unul de grele încercări pentru domeniul sanitar în general şi pentru piaţa farmaceutică în mod particular, se arată într-un comunicat de presă transmis cu prilejul Forumului Pharma.
Sistemele de rambursare din România, compensarea medicamentelor, legea farmaciei, antreprenoriatul, lipsa de lichidităţi cauzată de termenele de plată prelungite sunt doar o parte a problematicii care vizează sistemul farmaceutic din România.
"Sistemul de sănătate din România şi deci inevitabil sistemul farmaceutic românesc sunt supuse unor mutaţii, unor schimbări, care nu fac altceva decât să frâneze evoluţia noastră şi, în fapt, să vorbim mai mult de o involuţie. Problemele tot mai mari cu care se confruntă farmaciştii sunt determinate de sistemul de compensare sau de efectuarea plăţilor cu mare întârziere de către CNAS. Aşa se explică de ce, în loc să mergem drept, noi facem un pas înainte şi doi înapoi", a declarat prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, potrivit comunicatului citat.
Toate aceste probleme vor fi dezbătute atât de specialişti de renume din domeniu, cât şi de reprezentanţi ai autorităţilor sistemului medical românesc în cadrul forumului.
Pharma Forum durează două zile, pe 6 şi 7 octombrie, discuţiile axându-se pe principalele teme: 'Farmacia zilelor noastre', 'Mecanisme de management în farmacia afectată de criză', 'Cum afectează reforma în sănătate farmacia'. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă ediţie a conferinţei Pharma Forum Pharma Business Solutions organizează sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din România o nouă ediţie a conferinţei Pharma Forum care va avea loc în Bucureşti, la Hotel Crowne Plaza, Sala Crowne Ballroom, în perioada 6-7 0ctombrie 2011, începand cu ora 9.
Petre Crăciun (CEGEDIM): Piaţa farmaceutică românească este deja în criză Piaţa farmaceutică românească este deja în criză, comparativ cu anii trecuţi, scăderea înregistrându-se la antibiotice, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Petre Crăciun, director CEGEDIM.
Gorghiu: Sistemul de sănătate este în criză; trebuie să luăm măsuri curajoase de reformă Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, vineri, că sistemul de sănătate din România este în criză şi că liberalii vor "o schimbare rapidă, majoră" în domeniul sănătăţii.
COPAC: Sistemul de sănătate se află în cea mai profundă criză Asociaţia Română a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente (ARPIM) a atras atenţia, vineri, la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi din România, că practic, în acest an, nu există bani pentru medicamente.
Forumul Industriei Farmaceutice 2012 - “Managementul strategic şi noi modele de business în piaţa farmaceutică actuală” Cea de-a treia ediţie a Forumului Industriei Farmaceutice (FIF 2012), organizată de Pharma Business Solutions sub patronajul Ministerului Sănătăţii, a reunit la masa dialogului principalii actori din industria farmaceutică.
Ernst & Young:Piaţa farmaceutică din România nu a rezolvat problemele din trecut, iar sistemul este subfinanţat Piaţa farmaceutică din România nu şi-a rezolvat încă problemele din trecut, pentru a proiecta modalităţi noi de dezvoltare a business-ului în anii care urmează, sistemul este subfinanţat, iar companii mari şi interesante pentru achiziţii nu prea au rămas în acest sector, afirmă Bogdan Ţenu, Senior Manager...