Cele mai citite
 


Program de telemedicină pentru dentişti
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS) lansează programul de telemedicină, în acest sens începând deja simulările tehnice.

Preşedintele UNAS, prof.dr. Alexandru Petre, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Uniunea îşi doreşte implementarea sistemului de telemedicină pentru a deschide un nou canal de comunicare între medicii stomatologi din România.


Acesta a explicat că sistemul constă în discuţia video live între un grup de experţi şi un medic cu privire la managementul unor cazuri speciale de tratament. Sesiunile de telemedicină po

t fi urmărite live de toţi medicii care sunt interesaţi sau ca înregistrare video.
"Pentru a putea solicita părerea experţilor, medicul stomatolog va completa un formular de înregistrare şi va furniza toate datele necesare pentru prezentarea cazului (fotografii, radiografii, modele de scriere a problemelor) şi un set de date personale, inclusiv disponibilitatea dotărilor tehnice care să permite dezbaterea live cu experţii", a explicat prof. dr. Alexandru Petre.
Grupul de experţi va primi solicitările prin e-mail şi le va putea accepta sau cere noi detalii, iar pentru cele acceptate se va face o programare.


Specialistul a precizat că sesiunea de telemedicină va putea fi urmărită şi de alţi medici, însă nu vor putea interveni în comunicarea video sau audio.
La rândul său, dr. Alexandru Brezoiescu a subliniat că proiectul este unul de suflet, gândit pentru a întări comunicarea în domeniul specialităţii şi, mai ales, pentru a oferi pacientului cea mai bună variantă de tratament. El a anunţat că pe 15 octombrie, UNAS organizează un cros la care sunt invitaţi să participe toţi medicii dentişti din Bucureşti, sub sloganul "Aleargă după un zâmbet".
UNAS organizează, în perioada 5-8 octombrie, la Bucureşti, Congresul Internaţional de medicină dentară. În paralel cu lucrările congresului se vor desfăşura cursuri, mese rotunde, interviuri, precum şi a VI-a Conferinţă Naţională de Parodontologie.


Tema congresului din acest an este "Componenta socială, comercială şi tehnologică în medicina dentară.


''Într-o lume măsurată de criterii economice, latura comercială a profesiei este importantă, dar poate deveni cu uşurinţă dominantă'', a subliniat dr. Alexandru Petre, adăugând că găsirea zonei de echilibru astfel încât să se păstreze caracterul primordial medical reprezintă o sursă de provocări cât se poate de actuală. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A fost lansată platforma online pentru medicina dentară Telemedicina UNAS Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS) a lansat platforma online pentru medicina dentară Telemedicina UNAS.
Soluţie de telemedicină, premiată la Gala Premiilor de Excelenţă în Medicina Dentară Medicii dentişti care au cazuri complexe pot să ceară expertiză unei echipe de specialişti care le stă la dispoziţie în mod gratuit în cadrul Asociaţiei Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologilor.
Sistem de telemedicină - implementat la Iaşi; Thompson: Serviciile IT nu compensează un sistem de sănătate subfinanţat, dar aduc eficienţă General Electric Healthcare a implementat la Iaşi un sistem de telemedicină care, timp de trei ani, a asigurat gestionarea fluxului de informaţii cardiologice şi a salvat 500 de persoane din zona Moldovei, au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii companiei.
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...
Cluj: World Doctors Orchestra susţine concerte caritabile la Cluj, Braşov şi Bucureşti World Doctors Orchestra va susţine joi la Cluj un concert caritabil pentru strângerea de fonduri destinate înfiinţării reţelei naţionale de telemedicină pentru epilepsie, iar alte două concerte similare vor fi susţinute la Braşov pe 27 mai şi la Bucureşti pe 28 mai.
În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice, din care 400 de Institutul Fundeni, 100 la Spitalul Floreasca şi 80 la Cluj, adică în cele trei centre din ţară unde se practică această tehnică, a anunţat joi, în conferinţă de presă, prof. dr. Irinel Popescu, cu prilejul ...