Cele mai citite
 


Satu Mare: 70% dintre şcoli nu au medici, iar angajările sunt interzise
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 70% din unităţile şcolare din municipiul Satu Mare nu au medici, conform legislaţiei în vigoare, însă angajările sunt interzise.
Primarul Iuliu Ilyes a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în momentul în care sistemul de învăţământ a fost preluat de administraţia locală, doar o treime dintre acestea au avut medici de familie.
Plata medicilor se face de către Ministerul Sănătăţii prin Primăria Satu Mare, la fel ca în cazul profesorilor, însă nu se pot face angajări deoarece posturile sunt blocate în tot sistemul bugetar.
"Sistemul este descoperit în proporţie de 60 - 70%, iar acum atribuţia şi obligaţiile le avem noi. Ce să facem? Guvernul a interzis orice fel de angajări în sistemul public. Nu putem angaja personal, dar suntem descoperiţi şi avem norme de îndeplinit. Există reglementări, dar nu se pot aplica", a declarat primarul.
Potrivit acestuia, la nivelul unităţilor şcolare din municipiu există un singur medic stomatolog, deşi ar fi nevoie de cel puţin 10.
Pentru asigurarea unei intervenţii minime s-a luat decizia ca tinerii care urmează cursuri de asistent medical la o şcoală postliceală din oraş să efectueze practică la şcoli. AGERPRES/ (AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi reglementări pentru funcţionarea farmaciilor anunţate de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, în conferinţă de presă, că vor apărea noi reglementări privind funcţionarea farmaciilor.
Satu Mare: Relaţii mai strânse cu landul german Darmstadt, în special în domeniul sanitar O delegaţie a landului german Darmstadt se află joi şi vineri într-o vizită oficială în judeţul Satu Mare în scopul întăririi relaţiilor dintre cele două regiuni, în special în domeniul sanitar.
Satu Mare: Un singur cabinet stomatologic şcolar la 70.000 de elevi În judeţul Satu Mare există un singur cabinet stomatologic şcolar de stat la peste 70.000 de elevi, problema fiind una veche de 20 de ani.
PNL Arad: Ministerul Sănătăţii este vinovat de scăderea gradului de vaccinare Corina Crişan, prim-vicepreşedinte al PNL Arad, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii (MS) este singurul vinovat pentru scăderea gradului de vaccinare în rândul românilor din întreaga ţară, în special a copiilor şi a sugarilor, iar cel care ar trebui să-şi asume această...
Ministerul Sănătăţii implementeză un program de reducere a sării din alimente Ministerul Sănătăţii implementează un program pe cinci ani pentru reducerea sării din alimente, a declarat joi prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, în conferinţa de presă prilejuită de campania naţională "Viteza ucide ... nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!".
Administraţia locală este sufocată de cheltuielile puse în cârcă de actuala guvernare (PSD) Senatorul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că administraţia locală este "sufocată de cheltuielile puse în cârcă" de actuala guvernare, care a descentralizat şcoli, spitale şi alte instituţii trecând majoritatea cheltuielilor în sarcina administraţiilor...