Cele mai citite
 


Scrisoare de protest a Federaţiei Sindicatelor Libere "Dr. Ioan Cantacuzino"
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere "Dr. Ioan Cantacuzino", dr. Florin Chirculescu, apreciază într-o scrisoare de protest că decizia de a nu debloca posturile din sistemul sanitar "nu este altceva decât o invitaţie adresată tuturor categoriilor de medici de a părăsi ţara".
Potrivit acestuia, prin această atitudine sunt "privaţi pacienţii români de investigaţiile şi tratamentele necesare în ţara lor".
"Totodată, nu faceţi altceva decât să risipiţi investiţiile prin care Universităţile şi Facultăţile noastre de Medicină au 'produs' personal medical cu înaltă calificare. În context, beneficiarii acestor investiţii sunt spitalele occidentale, la care tot mai mulţi români fac apel, dar bănuim că nu aceasta a fost politica de sănătate pe care aţi avut-o în vedere când aţi luat hotărârea nefastă de a bloca posturile din sistemul sanitar", afirmă dr. Chirculescu în scrisoare.
El atrage atenţia şi asupra consecinţelor sociale pe care le are această decizie, asupra faptului că majoritatea "alegătorilor" nu se tratează în străinătate şi nici nu folosesc "firul scurt" cu direcţiile spitalelor.
"Aceşti pacienţi sosesc la camerele de gardă fără avertisment, aşa cum este normal, de altfel, unde întâlnesc echipe incomplete de medici şi unde sunt investigaţi, de cele mai multe ori, cu echipamente care nu respectă standardele elementare ale anului 2011", susţine Chirculescu.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere mai afirmă în scrisoarea protest că "medicii sunt conştienţi că sunt prea puţini pentru a conta în calculele electorale".
"Vă mai atragem atenţia că medicii n-au făcut nici greve, nici demonstraţii de protest, aşa cum au făcut-o colegii lor din Franţa şi Germania, de pildă. Dacă vă întrebaţi vreodată de ce n-au făcut-o, ar trebui doar să solicitaţi ministerului de resort să vă informeze asupra numărului certificatelor de conformitate pentru practica în străinătate. Vă atragem atenţia că doar aşa veţi putea să constataţi efectele politicii dumneavoastră, echivalentă, conform celei mai elementare aritmetici, cu stoparea accesului la sănătate a pacientului român", subliniază el. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...