Cele mai citite
 


Mehedinţi: Trei servicii SMURD înfiinţate în judeţ
vineri, 28 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au fost înfiinţate, în oraşele Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Strehaia, câte un serviciu SMURD, a declarat joi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, lt.col. Ion Iovan.
Potrivit sursei citate, în cele trei entităţi îşi vor desfăşurat activitatea un număr de 30 de lucrători care au urmat cursuri intensive de paramedici într-un sector similar din Craiova.
'Aceştia vor primi trei ambulanţe, în valoare de 70.000 euro fiecare, echipate cu aparatură necesară intervenţiilor de prim ajutor care vor fi acordate unor persoane aflate în dificultate. Ei vor acţiona concomitent cu echipele de descarcerare', a precizat lt.col. Iovan.
Autorităţile apreciază că un procent de circa 20% din cazurile rezolvate până acum de Serviciul Judeţean de Ambulanţă vor fi preluate de echipele SMURD, lucru care va contribui la îmbunătăţirea asistenţei medicale a bolnavilor şi la scurtarea considerabilă a timpilor de intervenţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
Maramureş: Sorina Pintea (SJU) spune că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi aflate în situaţii limită.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Mehedinţi: Spitalul de urgenţă din Drobeta Turnu Severin va fi preluat de CJ Spitalul de urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin va fi transferat, joi, de la Ministerul Sănătăţii în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Marius Bălu.
Mehedinţi: Dispecerat comun ISU-SAJ, operaţionalizat la Drobeta Turnu Severin Un dispecerat integrat comun între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost operaţionalizat în judeţul Mehedinţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al structurii, Ramona Nistor.
Bistriţa-Năsăud: Echipaj SMURD, implicat într-un accident rutier pe un drum judeţean Un echipaj de prim ajutor al SMURD din Sângeorz-Băi a fost implicat, vineri după-amiază, într-un accident rutier produs pe un drum judeţean, în timp ce se deplasau spre un caz medical, având semnalele acustice şi luminoase pornite.