Cele mai citite
 


SUA: Pepeni galbeni infectaţi cu listeria, bilanţul morţilor majorat la 18
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O intoxicaţie alimentară apărută în Statele Unite şi cauzată de pepeni galbeni contaminaţi cu listeria a provocat moartea a cel puţin 18 persoane, în timp ce alte 82 sunt infectate, au anunţat marţi autorităţile sanitare care au revizuit în creştere bilanţul precedent, transmite AFP.
Acesta este cel mai grav caz de toxiinfecţie alimentară din Statele Unite, cu începere din 1998.
Centrele federale americane de control şi prevenire a bolilor (CDC) anunţaseră săptămâna trecută 13 decese şi 72 de persoane afectate, avertizând că bilanţul se va înrăutăţi din cauza perioadei de incubaţie a bacteriilor, în general de la una la trei săptămâni.
La 30 septembrie au informat că alte două persoane şi-au pierdut viaţa.
Potrivit ultimului bilanţ, dat publicităţii la 3 octombrie, 18 persoane au murit şi alte 82 sunt infectate în 20 de state de către una din cele patru tulpini de listeria prezente în aceşti pepeni galbeni.
Persoanele s-au infectat în jurul datei de 31 iulie.
Statele care înregistrează cele mai multe cazuri sunt Colorado (30), de unde provin pepenii galbeni, New Mexico (13) şi Texas (14). În ce priveşte numărul deceselor, cele mai multe au fost semnalate în Colorado şi New Mexico, cu câte cinci în fiecare.
Potrivit CDC, este pentru prima dată în analele medicale americane când pepeni galbeni sunt infectaţi cu listeria, întâlnită de obicei în produse de mezelărie, peşte afumat sau brânzeturi.
Anchetele desfăşurate de autorităţile locale şi federale au determinat că sursa acestei intoxicaţii se află în pepenii galbeni cultivaţi la Jensen Farms din Colorado.
Listerioza poate avea urmări fatale mai ales la persoanele în vârstă, femeile însărcinate şi oamenii cu sistem imunitar slăbit de altă boală sau de un transplant.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Pepeni galbeni infectaţi cu listeria, bilanţul morţilor creşte la 15 O intoxicaţie alimentară apărută în Statele Unite şi cauzată de pepeni galbeni contaminaţi cu listeria a provocat moartea a 15 persoane, iar alte 69 sunt infectate, au anunţat vineri autorităţile sanitare care au revizuit în creştere bilanţul precedent, notează AFP.
21 turişti din Mureş, dintre care 10 copii, au ajuns la UPU Suceava cu toxiinfecţie alimentară Un grup de 22 de persoane, adulţi şi copii, cazaţi la un motel din Şcheia, s-au prezentat duminică la Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară, informează un comunicat al Prefecturii Suceava, transmis AGERPRES.
Buzău: Elevii din trei localităţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, externaţi sub supraveghere medicală Toţi cei 15 elevi din localităţile Zoiţa, Ziduri şi Gura Teghii au fost externaţi joi din spitalele din Râmnicu Sărat şi Nehoiu, ei aflându-se sub supraveghere medicală.
Egipt: O nouă intoxicaţie alimentară a afectat peste o sută de studenţi la Universitatea al-Azhar din Cairo Peste o sută de studenţi de la celebra Universitate islamică al-Azhar, din Cairo au fost victimele unei noi intoxicaţii alimentare, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Mohamed Morsi să solicite marţi deschiderea unei anchete, informează France Presse.
Suceava: Escherichia coli, depistată în mâncarea turiştilor din Mureş care au suferit toxiinfecţii alimentare Unitatea de cazare şi firma care a livrat mâncare turiştilor din Mureş care s-au prezentat pe 19 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară au fost amendate cu 1.300 lei, respectiv 2.000 lei.
Aproximativ 420.000 de persoane mor anual din cauza unor alimente contaminate În fiecare an, aproximativ 420.000 de persoane de pe întreaga planetă - dintre care o treime cu vârste sub cinci ani - mor din cauza bolilor cauzate de alimente contaminate, potrivit primului studiu pe această temă elaborat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.