Cele mai citite
 


Vâlcea: CJ a alocat 200.000 de lei din bugetul propriu Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru medicamente
joi, 6 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a primit de la Consiliul Judeţean suma de 321.000 de lei, după cum a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ion Câlea.
"Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat alocarea sumei de 121.000 de lei pentru decontarea lucrărilor de reparaţii la instalaţiile sanitare şi de preluare a apelor uzate din cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Râmnicu Vâlcea, la care se adaugă, din fondurile încasate suplimentar la sumele defalcate din cota de 21% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetului, 200.000 de lei, pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare pentru farmacia spitalului care a ajuns în situaţia disperată de a nu mai avea nicio posibilitate de eliberare a medicamentelor prescrise de către medici pentru bolnavii internaţi", a precizat Ion Câlea.
Ion Câlea subliniază faptul că, dacă în primul caz acoperirea cheltuielilor pentru lucrări de reparaţii revine administraţiei publice judeţene, în cea de-a doua situaţie răspunderile, potrivit Legii nr.95, dar şi altor acte normative, cad exclusiv în sarcina Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale a Asigurărilor Sociale de Sănătate.
"Infuzia financiară cu cele două miliarde de lei vechi alocate de Consiliul Judeţean am făcut-o numai pentru bolnavii ajunşi pe patul spitalelor noastre şi pentru scoaterea din colaps a serviciilor medicale spitaliceşti, deşi fondurile trebuiau să vină de la Bucureşti. Legea nr. 95 privind reforma în domeniul sănătăţii, prevede clar obligaţia statului de a oferi asiguraţilor pachete de servicii de bază, adică medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale şi alte servicii care se suportă din fondul naţional unic de asigurări de sănătate. În cazul judeţului nostru fondurile pentru contractarea serviciilor medicale spitaliceşti de către CAS Vâlcea au reprezentat în 2011 doar 93,34% din suma contractată anul trecut pentru acelaşi tip de servicii", spune Câlea.
Spitalul Judeţean Vâlcea se află din vara anului 2010, în subordinea Consiliului Judeţean alături de Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Psihiatrie. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Vâlcea: CJ a aprobat preluarea a patru spitale din judeţ Râmnicu Vâlcea, 30 iun /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, în şedinţa de miercuri, cu unanimitate de voturi, preluarea a patru unităţi sanitare: Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstetrică - Ginecologie, Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti şi Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti...
Vâlcea: Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă au ajuns la aproximativ 11 milioane de lei Valoarea datoriilor înregistrate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a ajuns la 10.872.151 de lei, din care la programe de sănătate s-au acumulat nedecontări în sumă de 4.837.699 de lei, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea.
Giurgiu: Conducerea CAS Giurgiu are probleme cu plata salariilor personalului spitalului din Vadu Lat Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu afirmă nu ştie cum va efectua plata salariilor personalului de la Spitalul de psihiatrie din Vadu Lat pentru că autorităţile judeţene şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu au întârziat cu peste o lună efectuarea formalităţilor de preluare...
Vâlcea: Demersuri iniţiate de Consiliul Judeţan pentru înfiinţarea secţiei de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii o cerere prin care se solicită înfiinţarea unei secţii de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Cîlea.